Az összes diákot és tanárt letesztelik egy DK-s kerületben Orbán iskolanyitása előtt

Az önkormányzat a saját költségén vigyáz rájuk, mert a kormányt csak a foci érdekli.

A XVIII. kerületi önkormányzat leteszteli az iskolanyitás előtt a kerületi diákokat és pedagógusokat – közölte csütörtökön Szaniszló Sándor polgármester.

A városvezető a közösségi oldalán azt írta:

„☝️ Az elmúlt hónapokban az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az oltásokkal és a járványügyi intézkedésekkel lassítsa a vírus terjedését. Tettük ezt annak ellenére, hogy a kormánytól segítséget nem, csak hátráltatást kaptunk.

❎ Elvették a jogosítványainkat, milliárdos elvonásokkal szűkítették a pénzügyi mozgásterünket, elvették a szakrendelőink irányítását, elvezényelték a szakorvosainkat és szakápolóinkat.

‼️ A kormány jelenleg hatályos döntése értelmében április 19-én, hétfőn kinyitnak az iskolák. Az intézkedés úgy született, hogy pontosan tudja mindenki, hogy a pedagógusok és a családok átoltottsága és védettsége erre az időpontra nem lesz elégséges. ‼️

☝️ Annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak szuperterjesztő gócpontokká, az önkormányzat az iskolák nyitását megelőző hétvégén (jelen állapot szerint április 17-18-án) saját költségén leteszteli a kerület valamennyi diákját és pedagógusát.

ℹ️ Az önkéntes tesztelés technikai tudnivalóiról a következő napokban részletes tájékoztatást adunk.
Ahogy eddig, úgy most sem hagyjuk magunkat, megvédjük a mieinket!”


.

Valódi Hírek