A kormánymédia kedvenc virológusa úgy tudja, hogy a kormány nem is lazított, hanem szigorított (+videó)

Érdekes elmélet.

Két napja még arról beszélt az ATV Startban Rusvai Miklós, hogy a kormány nyitási terve kockázatos, ám csütörtökön a Hír TV-ben elmagyarázta, hogy a kormány valójában nem is nyitott szerdán, hanem szigorított.

Március utolsó hetében volt a járvány harmadik hullámának a tetőzése és nem kell negyedik hullámra számítani — mondta el a Magyarország élőben című műsorban.

A kormány jelenleg úgy számol, hogy ebben a hónapban 4 milliónál is több beoltott lehet, ami további lazításokat eredményezhet, Rusvai szerint azonban azzal, hogy szerdán több szolgáltató és üzlet is kinyithatott, valójában nem is lazítottak,

hanem szigorítottak.

Azzal ugyanis, hogy négyzetméter alaphoz kötik az üzletekbe beengedhető létszámot, nem fognak tömegek kialakulni ezeken a helyeken.

„A járványveszély jelentősen csökken, a gazdaság pedig bizonyos szektorokban talán már lélegzethez jut”

— mondta. Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy nem igaz az, hogy a járványügyi szakemberek ellenzik ezeket a lépéseket, a virológus elmondta, ők nem feltétlenül az oltottak számához kötötték volna a lazítást, hanem

a járványtani adatokhoz és a járványtani helyzethez.

Arra valahogy nem tértek ki, ha a négyzetméter alapú üzletnyitás ilyen kiválóan gátolja a tömeg kialakulását, akkor ezt vajon miért nem lépte meg eddig a kormány, miközben járványügyi szakemberek szinte könyörögtek ezért a lépésért az elmúlt hetekben.

A korai iskolanyitásban a virológus nem lát különösebb veszélyt, mert szerinte addigra az átoltottság még szélesebb körű lesz. ennek ellenére arra számít, hogy a nyitás miatt május elején a vírusadatokban lesz egy kis megtorpanás emiatt.

A teljes videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek