Telex: Hazaküldik a Kútvölgyi Kórházból azokat, akik az AstraZeneca oltást kapták volna

Olvasói beszámolók alapján reggel óta legalább 50 embert küldtek el.

Hazaküldik a budapesti Kútvölgyi Kórházból azokat, akiket keddre hívtak be oltásra AstraZeneca vakcinával – értesült a Telex több, egymástól független forrásból.

A lap egyik olvasója a biztonsági őrre hivatkozva azt írta, hogy

reggel óta legalább ötven ember ment oda potyára, sms-t vagy egyéb értesítést viszont senki sem kapott arról, hogy elmarad az oltása, hozzátéve, később EESZT-ben látta, hogy átírták a második oltás időpontját úgy, hogy a változásról semmiféle értesítést nem kapott.

Egy másik olvasó pedig azt írta, hogy semmilyen értesítést nem küldtek a lefújásról, és külön embert állítottak arra a feladatra, hogy „elhajtsa” az oltásra érkezőket.

Egy XII. kerületi csoportban pedig valaki arról számolt be, hogy

a többi oltóanyaggal folyamatosan oltanak, csak az AstraZenecát függesztették fel.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban beszélt arról, hogy összefüggés van az AstraZeneca brit–svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között.

Marco Cavaleri azt mondta, „véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés” a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat.

Cavaleri utalást tett arra is, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek