A DK közérdekű adatigénylést nyújt be: Hány idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgéphez?

Ide vezetett a katasztrofális járványkezelés.

Megdöbbentő nyilatkozatot tett a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnökének, Tóth Judit: eszerint a 65 év felettiek sok helyen nem jutnak lélegeztetőgéphez, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.

A nyilatkozatban még arról is szó volt, hogy abban az esetben, ha egy idős és egy fiatal között kell választani, utóbbira esik a döntés a jobb túlélési esélyek miatt.

Az eset kapcsán Varga Zoltán, a DK parlamenti képviselője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Az, hogy az orvosoknak ilyen szörnyűséges dolgot kell meghozniuk, egyet jelent:

a vírus csak tettestárs.

A magyarok halálát ma az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikája, az orvosok és ápolók orbáni elüldözése, és az emiatt kialakult kapacitáshiány okozza

A DK arra kíváncsi, hogy hány magyar halt meg amiatt, mert nem jutott nekik lélegeztetőgép. A párt ezért

közérdekű adatigénylést nyújt be

a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz,

„hogy kiderüljön, hány idős ember; hány nagypapa és hány nagymama halt meg amiatt, mert a tíz év alatt szétvert egészségügyben nem jutott számára normális intenzív ellátás, hány ember nem kapott még csak esélyt sem a túlélésre”.

Az ellenzéki párt szerint a kormány a felelős ezen halálokért. Varga elmondta,

az elmúlt években az egészségügyet érintő megszorítások nélkül elkerülhetők lettek volna ezek a halálesetek, ha a kormány nem üldöz el az országból naponta 2 orvost és 3 ápolót, ha nem stadionok épültek volna az egészségügy fejlesztése helyett„.

A politikai szervezet a kormányváltás után elszámoltatná az Orbán-kormány tagjait az okozott károk miatt, azért, amit tettek, és „mindazért, amit, sajnos, elmulasztottak megtenni„.

Varga kifejtette, hogy a védekezésben részt vállaló szervezetek és szakértők véleményét olvasva világos, miért vezeti Magyarország a halálozási ranglistákat.

Szerinte nem az az ok, hogy a magyarok fogékonyabbak a vírusra, sokkal inkább az, hogy nem kapják meg a magyarok a szükséges ellátást. Úgy látja, erről nem az orvosok és ápolók tehetnek, ugyanis ők helytállnak, „hősiesen mentik az embereket„.

A rossz kormányzás miatt a magyarok ma, sajnos, már az életükkel fizetnek

— tette hozzá Varga.


.

Valódi Hírek