Deutsch Tamás meg van győződve arról, hogy Mészáros tisztességesen, de nem Orbántól függetlenül gazdagodott meg

Szerinte Hadházy Ákos pszichopata, Orbán Viktor pedig nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem a sikerhez.

Nagyinterjút adott a Telexnek Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője, aki többek között beszélt a magyar sajtó helyzetéről, Mészáros Lőrincről és arról is, mit gondol arról, hogy a Fidesz már nem az Európai Néppárt tagja.

Deutsch részletesen beszélt a magyar sajtó közel felét tulajdonló, kormányközeli KESMA-ról is, így elmondta:

„A KESMA egy fontos szereplője a magyar médiavilágnak, de ha a közélet alakítása szempontjából bármilyen módon releváns sajtótermékeket nézzük, akkor komoly baloldali, liberális fölény van, még messze vagyunk bármifajta egyensúlytól. Haladunk afelé”.

Deutsch szerint az az állítás, hogy többek között Matolcsy Ádám, Mészáros Lőrinc, Schmidt Mária vagy Andy Vajna a politikai utasításra szerzett volna részesedést a médiában „gyerekes és nem igaz”, hiszen „ezeknek az embereknek van önálló politikai véleménye, van szuverén politikai értékválasztása, és ezt a nyilvánosság előtt is megvallják”.

A néppárti kilépéssel kapcsolatban arról beszélt, hogy ő már egy éve, Donald Tusk elnökké választása óta azon az állásponton volt, hogy távozni kell a frakcióból. Elismerte, hogy Orbán Viktornak is volt beleszólása abba, hogy végül kiléptek a Néppártból, ám állítása szerint a végső döntés „nem a fejük felett született”, hanem ők kezdeményezték azt.

Ugyanakkor szerinte Orbánnak egészen biztosan nem célja az, hogy kilépjen az EU-ból, hiszen „a magyar embernek és a magyar nemzetnek is érdeke, hogy az EU tagja legyen„, habár „a magyar állam 1021 év óta létezik, ebből 17 évet töltött az EU-ban, több mint ezer évig életképes volt az Európai Unión kívül is”.

Deutsch szerint az EU által megfogalmazott korrupciós kritikák valójában a 2010 előtti időszakra vonatkoznak. Szerinte

„szegény, szerencsétlen Hadházy Ákos egy pszichopata”,

akinek „a következő a viszonya a világhoz: ha valaki Magyarországon EU-s pénzhez jut, az automatikusan korrupt, és innentől már csak két lehetőség maradt: vagy már felfedezte róla, hogy korrupt, vagy még nem, tertium non datur”.

Mészáros Lőrinc meggazdagodásával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott:

„Az USA-t leszámítva a világ minden országában a dúsgazdagok döntő részét utálja a közvélemény, mert ilyenek az emberek. Részben, mert irigyek, részben meg nem hiszik el, hogy tisztességes módon meg lehetett gazdagodni”.

Hozzátéve, a vagyonátmentő kommunistákon kívül mindenkiről, aki ma Magyarországon a leggazdagabb top50-ben, 100-ban vagy 1000-ben van kénytelen elhinni, hogy

„volt az életében egy olyan teljesítmény, amitől szinte a semmiből tisztességes módon rengeteg pénze lett. Ha ez nincs így, akkor azzal kellene szembenézni, hogy ebben az országban mindenki csibész volt, ez pedig szerintem kizárt”.

Ugyanakkor Deutsch szerint 2010 után senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, mert a kormányfő „csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét”.

Arról, hogy a miniszterelnök legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján egyáltalán nincs megtakarítása vagy számottevő vagyona, Deutsch úgy vélekedett, hogy

„öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető.”

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, Deutsch Tamás úgy reagált,

„Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni. (…) Orbán sikerorientált, én pedig nagyon szeretem a sikerorientált embereket az élet minden területén”.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek