Elemző: A „Soros-tervhez” mérhető hazugság a Fidesztől, hogy az ellenzék oltásellenes lenne

Ócska trükk, hogy a teljhatalmú kormány a hatalom nélküli ellenzékre hárítja a felelősséget a saját katasztrofális járványkezelése miatt.

Az ellenzék oltáspárti, a kormánynak pedig lejárató kampány helyett a járvány elleni védekezéssel kellene foglalkoznia – közölte a DK és a Jobbik arra reagálva, hogy a Fidesz tegnap bejelentette: online kampányt indít az „oltásellenes baloldallal” szemben.

Az ATV Híradónak nyilatkozó elemző szerint az ellenzék oltásellenesnek beállítása a Soros-tervhez hasonló kommunikációs fogás.

Horn Gábor, a Republikon Intézet elemzője úgy látja, a baloldalt oltásellenesnek beállítani kommunikációs taktika, amire szerinte az elhibázott járvány elleni védekezés miatt lehet szükség. Hozzátette, Áder János „csatasorba állításától” még ő is meglepődött.

„Én azt gondolom, hogy ez ugyanolyan történet, mint a Soros vagy a Soros-elleni kampány, amelynek semelyik eleme nem volt igaz. Vagy a menekültek elleni migránsozós kampány, amely alapvetően egy hamis állításrendszerre épült vagy a Brüsszel ellen folytatott egyébként jelenleg is folyó kampány”

– fogalmazott Horn.

Emlékezetes, hogy a Demokratikus Koalíció mindenkit arra buzdít, hogy oltassa be magát az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák valamelyikével – ezt kiforgatva hazudja oltásellenesnek az ellenzéket a Fidesz.

A DK szerint a kormánynak hazugságok helyett inkább a járvány elleni védekezésre kellene fókuszálnia.

„A Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, mindig is az volt. Szégyen, hogy a Fidesz ilyen átlátszó propagandahazugsággal próbálja meg elterelni a közvélemény figyelmét.

A világelső halálozási statisztikáról és arról, hogy az elhibázott járványkezelés miatt ma Magyarországon már 20 ezer családnak kell gyászolnia”

– nyilatkozta a párt.

A Jobbik pedig egy közleményben úgy fogalmazott:

„Gyomorforgató, hogy az Orbán-kormány éppen Nagypénteken jelentette be, miszerint egy újabb hazug lejáratókampányt indít, ezúttal oltásellenességgel vádolva a valóságban egyébként oltáspárti ellenzéket.”

(atv.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek