Most érkezett: Lezárták a Capitoliumot, miután egy autó belehajtott az épület előtti barikádba

Két rendőr is megsérült.

Helyi idő szerint péntek délután lezárták az amerikai törvényhozás épületét és környékét Washingtonban, miután lövéseket hallottak a környéken.

A Capitolium rendőrsége nem sokkal ezelőtt azt közölte, hogy egy autó belehajtott az épület előtt felállított barikádba, két rendőr megsérült, a gyanúsítottat élfogták és a rendőrökkel együtt kórházba szállították őket.

A CNN capitoliumi és rendőrségi forrásaira hivatkozva azt írja,

miután a sofőr belehajtott a barikádba, késsel a kezében ugrott ki az autóból. A rendőrség erre válaszolt a leadott lövésekkel.

A CNN azt írja, a Capitolium épületét lezárták, a hivatalnokokat pedig arra kértek, hogy ne hagyják el az épületet, illetve maradjanak távol az ablakoktól.

A helyszínről tudósító riporterek szerint a Capitolium környékén nagy a rendőri készültség, az épület környékén mentők és helikopterek is megjelentek.

Jake Sherman, az NBC tudósítója úgy fogalmazott a Twitter-bejegyzésében, hogy „soha nem látott ehhez foghatót”.

A közösségi médiában közzétett felvételek szerint a mentők valakit még a helyszínen elláttak.

A New York Times tájékoztatása szerint az amerikai kongresszus éppen szüneten van és a törvényhozók nagy része sem tartózkodik a Capitolium környékén. Joe Biden elnök pedig még a történtek előtt, délelőtt elhagyta Washingont, a húsvéti hétvégét a Camp David-i rezidencián tölti.

Valódi Hírek