Végleg eldőlt: Mészáros Lőrincé lett az egész tiszántúli áramhálózat

Ezentúl ott is kiveri a biztosítékot.

Adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Opus Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) százszázalékos részvénycsomagjáról — írta meg csütörtökön a Népszava.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de szakértők szerint százmilliárdos nagyságrendről van szó.

A Titász az ország észak-keleti területén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé – írja a lap.

A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben mintegy 9 milliárd forint.

Az OPUS tavaly decemberben tette meg az ajánlatot az áramszolgáltatóra, az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.ON Beteiligungen GmbH-val 2019. október 4-én létrejött megállapodása értelmében.

A tranzakció zárása 2021. harmadik negyedévében várható.

Az erről szóló decemberi közleményben hangsúlyozták:

a TITÁSZ megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén.

A környék gázelosztóját, a Tigázt Mészáros Lőrinc körülbelül egy hónapja vette meg.

 

Valódi Hírek