Kiderült: Egészen nevetséges dolgokon lehet elbukni az otthonfelújítási támogatást

Résen kell lenni.

Novák Katalin legalább hetente egyszer beszél valamilyen platformon az otthonfelújítási támogatásról, amelyek a gyereket nevelő családok vehetnek igénybe 3 millió forintig.

A számlákon és az adminisztráción azonban nagyon könnyű elbukni a beígért pénzt — derült ki az RTL Klub hétfői Híradójából.

A kormány csak annyi tájékoztatás nyújt a hivatalos csatornákon a számlákkal kapcsolatban, hogy azokat gyűjteni kell, azonban, mint ez a Híradó riportjából kiderült, a dolog nem ennyire egyszerű.

Az RTL nézője nem a teljes, hivatalos nevére kérte a számlákat, mert bár a személyi igazolványában szerepel egy második keresztnév is, azt soha nem használja.

Az Államkincstárnál azt mondták neki, hogy így

valószínűleg nem fogadják majd el a számlákat, a beadás előtt újakat kell szereznie.

Mivel időben kiderült a baj, így ő még — plusz utánajárással ugyan — megkaphatja a támogatást, ám azok, akik esetleg ilyen módon hibáztak a számlakitöltésnél, és a számlákat már leadták, nem számíthatnak sok jóra.

Az államkincstár ebben az esetben valószínűleg hiánypótlásra fogja felszólítani a rossz számlát beküldőt, de a folyamatot onnan újrakezdeni nagy csúszást jelent.

Hiánypótlást pedig csak egyszer lehet benyújtani, erre 30 nap áll rendelkezésre.

A hivatal az RTL Híradónak azt írta, hogy joggal várható el, hogy a számlán levő név és az igazolványon levő név teljesen megegyezzen.

Mindemellett azt ígérték, hogy igyekeznek rugalmasak lenni az egyedi ügyekben, és amennyiben az azonosítás egyértelmű, nem kérik a név előtti titulust vagy a második keresztnevet.

A teljes riportot itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek