Elvileg Pfizerrel oltották be, az elektronikus nyilvántartásba mégis Szputnyikot írtak

Hadházy kiposztolta az esetet, az EESZT honlapja elérhetetlenné vált.

Furcsa anomáliára hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos Facebook-oldalán kedden. Egy honfitársunkat elvileg Pfizer vakcinával oltották, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) mégis az orosz vakcina neve és gyártója került be.

A képviselő azt írja:

„Ez a két oltási igazolás teljesen ellentmond egymásnak. Honfitársunkat elvileg PFIZER vakcinával oltották, szóban ezt közölték vele és a helyszínen kitöltött cetlire is ezt írták, a gyártási számot (LOT) is rámásolták. Otthon aztán meglepetten tapasztalta, hogy a számítógépes nyilvántartásban (az ún. EESZT-ben) már az OROSZ vakcina neve és gyártója szerepel, ráadásul ugyanazzal a LOT számmal, mint amit az eredeti igazolásra írtak!”

Hadházy hozzáteszi, hogy miután az érintett reklamált, elnézést kértek tőle és javították az EESZT-ben szereplő adatokat Pfizerre. A képviselő szerint remélhetőleg ez egy egyedi hiba volt, mégis rámutat arra, hogy

mennyire leterhelt az egészségügyi személyzet.

„Ebben az esetben azt is látjuk, hogy mennyire primitív a számítógépes adminisztrációs rendszer: egy normálisan működő program nem engedte volna meg, hogy egy Pfizer LOT szám mellé a Szputnyik vakcinát írjanak”

— jegyezte meg, minden beoltottat arra kérve, hogy ha van egy kis idejük, nézzenek utána a saját adataiknak az EESZT-ben, amit >>ITT<< tudnak megtenni.

(Időközben mi is kipróbáltuk, de az EESZT oldala összeomlott, vélhetően nem bírta a terhelést, amit a Hadházy posztját követő lekérdezések jelentettek — a szerk.)

 

Valódi Hírek