Szlávik lehűtötte Orbánék nyitási tervét: Az ország átoltottsága messze nem engedi meg, hogy nyissunk

Szerinte a nyájimmunitást a 6-7 millió ember védettsége jelenti.

„Ezek mellett a számok mellett nagyon szigorúnak kell lenni. Az ország átoltottsága messze nem engedi meg, hogy egyelőre nyissunk.

Amikor a járványt befolyásolja az átoltottság az kb. 2-3 millió ember, amikor már látjuk, hogy nem nő olyan robbanásszerűen. Nem véletlen, hogy mindenki a nyájimmunitást várja, ami azért mégiscsak 6-7 millió ember védettségét jelenti”

– mondta dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában.

Hozzátette, nem szabad hátradőlnünk, amiért ilyen jól állunk az átoltottsággal Európában, ahogy szerinte nem szabad hátradőlni a közelgő húsvéti ünnepek alatt sem.

„Sajnos én azt kell, hogy mondjam, hogy ebben a helyzetben mi, akik látjuk a járványnak a dinamikáját, látjuk olykor azokat a fiatalembereket is, akik megbetegszenek, azokat az időseket, akiket éppen a családtagjaik fertőztek meg, mi nem mondhatjuk azt, hogy engedjük a családi rendezvényeket.

Az sem igaz, hogy aki be van oltva, az 100 százalékos biztonságban van, mert ez nem így van. Aki be van oltva, az nagyon nagy biztonságban van. Attól függ, hogy melyik oltást kapta, nagy valószínűséggel valóban nem lesz súlyos beteg, de megfertőződhet, esetleg kis mértékben át is adhatja a vírust.

A járványnak ebben a szakaszában nincs ilyen biztonság, majd amikor a lakosság 60-70 százaléka be lesz oltva, akkor beszélhetünk arról, hogy milyen jó azoknak, akik be vannak oltva”

– mondta Szlávik.

A teljes beszélgetést >>IDE KATTINTVA<< tudod megnézni.

Valódi Hírek