Eldőlt: Gulácsi Péter nem játszik a következő két VB-selejtezőn

Visszautazott Lipcsébe.

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa kihagyja a San Marino és Andorra elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőket — írta meg pénteken az MTI.

A Magyar Labdarúgó Szövetség péntek este arról számolt be, hogy a kapus a nemzeti csapat szakmai stábja, illetve klubja, a Bundesligában szereplő RB Leipzig közötti előzetes megállapodás értelmében

visszatért Németországba.

Marco Rossi együttese csütörtökön a lengyelek elleni 3-3-as hazai döntetlennel kezdte a sorozatot, és a folytatásban vasárnap San Marinóban, jövő szerdán pedig Andorrában lép pályára.

A magyar csapat így két kapussal vág neki a következő két vb-selejtező mérkőzésnek. Minden bizonnyal a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes fog védeni, a cseréje pedig a Puskás Akadémia kapusa, Tóth Balázs lesz.

A döntést nem indokolták.

Gulácsi Péter korábban azzal került a hírekbe, hogy közösségi oldalán kiállt a szivárványcsaládok mellett. A Nyugati Fény akkor készített egy gyűjtést azokról a hozzászólásokról, amelyekben követői porig gyalázzák a válogatott labdarúgót, csak mert leírta: A család az család.

Az ügynek itt még nem volt vége. Hrutka János, volt válogatottunk egy véleménycikkben kiállt Gulácsi mellett, ezek után pedig az addig őt kommentátorként foglalkoztató kormányközeli sporttelevíziótól, a Spíler TV-től távoznia kellett.

Egy nappal kirúgása után már el is kezdődött Hrutka lejáratása a kormánysajtóban.

Legutóbb Lukács Viktort, az M4 sportkommentátorát rúgták ki, holott eredetileg számoltak volna vele a labdarúgó Európa-bajnokságon és az olimpián is, 2020 decemberében pedig a csatorna őt küldte Kijevbe, ahol a Ferencváros fontos meccset játszott a Bajnokok Ligájában a Dinamo ellen.

Az Index azt írta, szakmán belül egyre nagyobb a teret nyernek azok a feltételezések, amelyek szerint a Junior Príma-díjas riportertől azért vált meg a közmédia, mert

kedvelte Gulácsi Péter “a család az családról” szóló bejegyzését.

(MTI/Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek