Kirúgása után egy nappal máris elkezdődött Hrutka János lejárató kampánya a kormányközeli sportsajtóban

Gyorsan leporoltak egy 20 évvel ezelőtti ügyet.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Hrutka János válogatott labdarúgó pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy távozik a kormányközeli TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV-től, miután a wmn.hu-nak írt cikkében kiállt amellett a Gulácsi Péter mellett, akit a kommentelők azért szedtek szét, mert támogatta a szivárványcsaládokat.

Egy nappal a távozás híre után pedig a kormányközeli sportsajtóban máris előszedtek egy Hrutkához kapcsolódó, 19 évvel ezelőtti ügyet.

A Four Four Two magazin Döglött akták című sorozatában ugyanis szombat reggel jelent meg a „Hogyan vitte majdnem csődbe a Fradit Hrutka János – kétszer is” című írás, amelyben leporolják a magyar futball egyik „abszurd” „ügyiratát”, és felidézik azt, hogy

„mennyi bajjal járt a Ferencvárosnak saját nevelésű játékosa”.

A cikkben azt emlegetik fel, hogy a 20 évvel ezelőtt, 2001-ben a Ferencvároshoz visszatérő Hrutkáról egy szezonnal később, 2002-ben Furulyás János klubelnök sajtótájékoztatóján derült ki, hogy három évre 93 millió forintért szerződtette a klub.

A hazai szempontból horribilisnek, külföldön viszont normálisnak számító összeg pedig Furulyás szerint „óriási terhet rótt” a nehéz anyagi helyzetben lévő és „adósságokban úszó” Ferencvárosra.

„Hrutka János fizetése ekkor tehát kis túlzással majdnem csődbe vitte a Ferencvárost, de erről persze elsősorban nem a labdarúgó tehetett. Négy évvel később viszont már ő volt a főszereplője annak a felszámolási eljárásnak, amelyet a Fradi ellen indítottak”

– olvasható a FFT cikkében, amelyben hozzáteszik azt is, hogy Hrutka egyébként azért indította el az eljárást, mert a Fradi 32 millió forinttal tartozott a labdarúgó tulajdonába tartozó és az egyesület reklámbevételeit intéző Sportmarketing Kft.-nek.

(Four Four Two nyomán)

 

Valódi Hírek