„Ő hisztizett volna a leghangosabban, ha kihagyják a közös uniós vakcinabeszerzésből” — Dobrev Klára reagált Orbán rádióinterjújára

Orbán ott volt a döntésnél, mindenre igent mondott, minden egyes szerződést aláírt – közölte az EP magyar alelnöke.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy szerinte az EU hibázott, amikor nem engedte, hogy a tagországok saját maguk szerezzék be az oltóanyagot.

“Az igazság az, hogy elrontottuk, rosszul döntöttük. Azt kellett volna mondani, hogy mindenki maga intézze a vakcinabeszerzéseket, de az volt a közbölcsesség, hogy együtt talán inkább sikerülni fog”

– mondta a kormányfő, hozzátéve, Brüsszel a gyorsaság és az idő helyett inkább a beszerzési árra összpontosított, „de ők nem értik úgy az életet, mint mi, és ezt elrontották”.

Orbán péntek reggeli kijelentéseire közleményben reagált Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke, aki szerint

„a valóság ezzel szemben az, hogy minden szerződést minden tagállam aláírt. Az uniós országok együtt döntöttek a közös beszerzésről, amire Orbán is igent mondott”.

Hozzátette: „Orbán már sokadjára próbálja hülyének nézni az embereket. Kormányzóképtelensége már olyan méreteket ölt, hogy a magyarországi zűrzavart semmilyen szinten nem tudja kontrollálni, ezért inkább hazudik”.

„Az Unióban Orbán hisztizett volna a leghangosabban, ha kihagyják a közös vakcinabeszerzésből. Nem is történt ilyen. Orbán ott volt a döntésnél, mindenre igent mondott, minden egyes szerződést aláírt.

Ezért minimum szánalmas, hogy most ilyen átlátszó hazugsággal próbálja eltolni magától a felelősséget. Emlékeztetnénk a miniszterelnököt, hogy az Európai Unióban nem diktátumokkal, hanem közös megegyezéssel születnek a döntések”

– jelentette ki Dobrev.

Valódi Hírek