Ledózeroltatta egy háromtagú család házát a „lottónyertes” polgármester, amíg a lakók nem voltak otthon

Nem csak szerencsejátékból, emberségből is jeles.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Balázs Zoltán kompolti polgármester a helyiek szerint az utóbbi időben feltűnően meggazdagodott, amit ő úgy magyarázott meg a Blikknek, hogy 2020-ban többször is nyert a lottón.

A 24.hu szerdán megírta, hogy a polgármesternek más is van a számláján:

a lakók távollétében Kompolton ledózeroltak egy lakóházat, amelyet eddig egy háromtagú család használt.

A dózerolást Balázs Zoltán rendelte el, ám arról előzetesen nem tájékoztatta a lakókat. A házban az elmúlt évben egy helyi roma nő, Szűcs Georgina lakott gyermekével és élettársával, aki nemrég egy Pest megyei városban kapott munkát, ezért elutazott Kompoltról.

A szomszédaitól tudta meg március 9-én, hogy Kossuth Lajos utcai házát lerombolták.

A nő elmondta a lapnak, hogy a ház az élettársa egyik rokonáé volt, de mindenki tudta Kompolton, hogy ők laknak benne. Az épület nem volt jó állapotban, de be volt bútorozva, és a frissen szerzett munka béréből tervezték felújítani.

Miután a rombolásról a szomszédok értesítették, a nő azonnal felhívta a polgármestert, aki azt mondta neki, hogy ő az eredeti tulajdonost próbálta elérni.

Szűcs Georginának minden ingósága a romok alá került, de Balázs Zoltán felajánlott neki egy ágyat.

A lap megkereste a polgármestert is, aki elmondta: valóban nem értesítette a lakókat a bontás előtt, de szerinte ezt nem is kellett megtennie, mert a nő jogtalanul lakott a házban. Szerinte az épület életveszélyes volt, és ezt a bontás után a lakóknak is elmondta.

„Volt, amikor ezt a hölgy is elismerte, volt, amikor nem. Azt is mondta, hogy volt az ingatlanban valami holmija. Nem tudom, én ezt nem tapasztaltam. Sok az ügyben a kérdőjel. Mi tudjuk, hogy nehéz sorsban élnek, gyerek is van, adtunk nekik korábban is támogatást, adtunk most is. Egy a lényeg, hogy megvolt a jogköröm, és mivel életveszélyről volt szó, le kellett bontatni a házat”

— mondta a lapnak Balázs Zoltán.

Hozzátette, hogy a jövőben ruhákkal segítik a családot.

Balázs Zoltánról nemrég újra előkerült egy, a neten régóta kerengő fotó, ami vélhetően egy születésnapi bulin készült, és amelyen egy meztelen nő testén szeli fel a tortát. A helyiségben a kép tanúsága szerint legalább egy kiskorú gyermek is tartózkodott.

 

Valódi Hírek