DK: Vége lesz mindennek, ha Orbán a szakrendelőket is kicsavarja az önkormányzat kezéből (+videó)

Emberek életét teszi kockára a kormány, ha elvezénylik a megmaradt orvosokat a rendelőkből – közölte a párt.

Megírtuk, hogy egy kedden este megjelent kormányrendelet szerint az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek, illetve mostantól azokat a háziorvosokat is berendelhetik a kórházakba, akik további szakképzettséggel is rendelkeznek.

A Koronavírus Sajtóközpont közlése szerint erre „hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében” volt szükség.

Szerdai sajtótájékoztatóján erről Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese elmondta: a járvány kitörése óta az tapasztalható, hogy Magyarországon „semmi sem a hatékonyságról szól”.

„Kapkodás és káosz jellemez mindent, amiről a kormánynak kellene gondoskodni, és most a szakrendelőket is kézivezérlés alá vonnák.

Holott, a DK által vezetett kerületekben mindent megtettek azért a polgármesterek, hogy segítsék a hatékony védekezést, rengeteg pénzt adtak a rendelőintézetek fenntartására és működtetésére, és ezek működnek is”

– mondta Gy. Németh.

A főpolgármester-helyettes szerint ezzel szemben az állam által irányított kórházak már a „működésképtelenség” határán vannak.

„Ha most a kerületekben lévő, az egészségügy még működő bástyáit is ellehetetlenítik, akkor vége lesz mindennek”

– jelentette ki.

„Orbánéknak csak az a fontos, hogy ezzel is ellehetetlenítsék az ellenzéki vezetésű kerületeket. Ezt bizonyítja szerinte Sára Botond fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott levele is, amelyben visszavonja a XI. kerületi szakrendelő oltóponttá minősítését, mert szerinte van elég”

– mondta Gy. Németh.

A főpolgármester-helyettes elképesztőnek nevezte, hogy a kormány variál és szórakozik a rendelőintézetekkel, miközben a saját hatáskörébe tartozó feladatokat sem sikerült maradéktalanul teljesítenie.

„Nincs oltási terv, a tömeges oltás kudarcba fulladt, egészségügyi dolgozók ezreit eresztették szélnek, a kórházak összeroppanak, a főváros által felajánlott segítségből pedig nem kérnek csupán puszta gőgből, de arra van eszük, hogy a szakrendelőket kézi vezérlés alá vonják” – mondta.

Gy. Németh ezért felszólított Újbuda országgyűlési képviselőjét, Simicskó Istvánt, hogy facebookozás helyett járjon el Sára Botondnál, hogy kapjon vakcinát az újbudai Szent Kristóf szakrendelő is kapjon a vakcinákból.

„Ez az újbudaiak érdeke, nem Simicskó oltóanyaggal való parádézása” – tette hozzá Gy. Németh.

Dr. László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa és Újbuda polgármestere elmondta, elkeserítőnek tartja, hogy a kormánynak még mindig nem az emberek élete, hanem az erőfitogtatás fontos, hiszen miközben az ellenzéki vezetésű önkormányzatok oltópontjaira nem ad vakcinát, a fideszesekére igen.

„Az ellenzéki vezetésű kerületek nagy részének van saját szakrendelője, amelyekben most még van szakellátás, de ha elvezénylik az orvosokat, akkor már az sem lesz”

– közölte a XI. kerületi polgármester.

„Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány emberek életét teszi kockára” – jelentette ki László, hozzátéve, oltási tervre, tömeges oltásra, kidolgozott, átlátható koncepciókra van szükség, nem a még működő dolgok szétzilálására.

Ha a „működésképtelen” kórházak irányítása alá vonják a működő rendelőket, abból világraszóló katasztrófa lesz – fogalmazott László Imre.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek