Most érkezett: Cseh Katalint kitiltotta Kínából a diktatúra

Kicsit berágtak az EU-s szankciók miatt.

Beszámoltunk arról, hogy az EU-27 külügyminisztereinek tanácsa hétfőn döntötte el, hogy büntetőintézkedéseket hoznak az ujgur kisebbség elnyomása miatt.

Az Unió 30 év után először hozott szankciókat Kínával szemben az emberi jogok megsértése miatt.

A magyar külgazdasági- és külügyminiszter, Szijjártó Péter szerint nincs itt semmilyen emberi jogi probléma, a szankciók pedig „értelmetlenek, magamutogatóak és károsak”.

Cseh Katalin (Momentum) EP-képviselő a Facebook-oldalán jelentette be hétfőn, hogy az Európai Parlament jogászai vizsgálják a kínai diktatórikus rezsim legújabb lépését, de minden jel szerint mint az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottságának tagját,

a képviselőt a kínai diktatúra kitiltotta Kínából.

„Történt ez azt követően, hogy az EU hétfőn szankciókat vezetett be Kína ellen az ujgurok elnyomása miatt. A Hszicsiang tartományban élő ujgur kisebbség tagjait a kínai diktatúra elszakítja családjuktól, munkatáborba zárják őket, ahol brutális bánásmódban részesülnek”

— fogalmazott Cseh.

„Akár az ujgurok elleni tömeges emberi jogi visszaélésekről, akár Tajvan fenyegetéséről, vagy a hongkongi demokráciapárti tüntetések erőszakos leveréséről volt szó, mindig határozottan felléptem a kínai kommunista rezsim elnyomása ellen. Ezen ezt követően sem tervezek változtatni.

És ezért nem támogatjuk a Kína-EU átfogó beruházási megállapodást sem – nem köthetünk kereskedelmi megállapodást Kínával, miközben munkatáborokat működtetnek és semmibe veszik a területükön élő kisebbségek emberi jogait.

Nem nézzük tétlenül, hogy a kínai vezetés lábbal tiporja az ujgur kisebbség jogait!

Ez a kitiltás pedig nem más, mint a munkánk elismerése, amit – mint egy jelvényt – büszkén fogok viselni”

— közölte bejegyzésében a képviselő.

A teljes írást itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek