Az ötödikek vagyunk a világ halálozási listáján, de Gulyás szerint Magyarország az egyik legeredményesebben védekező ország

Valószínűleg szatyorban él.

Varju László (DK) azt kérdezte az azonnali kérdések órájában hétfőn a Parlamentben, hogy a kormány sikernek vagy kudarcnak tekinti-e a járvány elleni védekezés eredményét. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a védekezés sikerét a halálesetek számában tudják mérni, de jelenleg rendkívül rosszak az adatok — közölte. Hozzátette:

Ausztriát tekinti példának a kormány, azonban ott sokkal jobb a helyzet, mint Magyarországon.

Hangsúlyozta: a kormány kért mindenre felhatalmazást, de úgy tűnik, csak erre futotta belőle.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: minden élet elvesztése pótolhatatlan veszteség, de ha nem ez a kormány lenne hatalmon, a helyzet lényegesen rosszabb lenne. Egészen pontosan ez hagyta el a száját:

„Ami a hiteles adatokat illeti, érdemes erről tájékozódni, az Európai Unióban 2020-ban átlagosan 10,6 százalékkal haltak meg többen mint 2019-ben, Magyarországon 8,7 százalékkal.”

A 2020-as adatok alapján a többlethalálozások tekintetében is jól áll Magyarország európai összehasonlításban — mutatott rá.

„Nem javaslom, hogy emberi életek, illetve azok elvesztéséről folytassunk politikai versenyt, de ha önt ez érdekli, akkor Magyarország a legeredményesebben védekező országok első harmadába tartozik.”

Ehhez képest az igazság az, hogy a hétvégén Magyarország volt az első az egymillió főre vetített halálozásban — az egész világon. Ma, március 22-én az ötödik helyen vagyunk.

 

Valódi Hírek