Frappáns bejegyzéssel állt ki Gundel Takács Gábor a Spíler TV-től véleménye miatt kirúgott kollégája mellett

Ilyen az, amikor az emberség előrébb való, mint a hűség.

Pénteken délután bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Gundel Takács Gábor, a Spíler TV műsorvezetője. A legendás televíziós személyiség rövid posztjában kollégája, a korábbi válogatott focista Hrutka János elbocsátására reagált.

A barát az barát” — írta a műsorvezető, és képként a kirúgott szakkommentátor fotóját csatolta. Hrutka Jánost azután bocsátották el a kormányközeli sportcsatornától, hogy kiállt Gulácsi Péter mellett.

Gundel Takács Gábor korábban a drogos orgián résztvevő Szájer József cselekedetét is bírálta, azt politikai és morális bukásnak nevezte. Utána megkérdezte tőle a Telex, hogy nem aggódik-e a munkahelye miatt. „A Szájer-cikk után is megkérdezték tőlem, hogy nem félek-e attól, hogy nem kapok többé felkéréseket. Nem félek. Attól az embertől pedig, akinél egy ilyen cikken múlik, nem is akarok felkérést kapni” — nyilatkozta.

Hrutka Gulácsi Péter melletti kiállását a magyar válogatott labdarúgó februári Facebook-bejegyzése előzte meg, amelyben a szivárványcsaládok elfogadásáért küzdő mozgalom mellett kardoskodott. „A család az család — ez nem is lehet kérdés”írta az egyik lipcsei futballklub kapusaként dolgozó focista.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember” — tette hozzá.

A bejegyzés nagy elérést generált a Facebookon, és a többség pozitívan reagált a futballista bejegyzésére. Azonban olyanok is voltak, akik megvetően fogadták megnyilvánulását. „Már térdelsz is, Péter?” — írta az egyik kommentelő, tanúsítva önnön morális fölényét.

Hrutka János ezután megvédte őt, mondván, autonóm tudott maradni, fittyet hányva a szurkolók elvárásaira. A TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV tulajdonosa a Mészáros Lőrinc körébe tartozó Vida József. Érdekesség, hogy a csatorna korábban egy másik szakértőjét, Kele Jánost is menesztette, miután a Mészáros tulajdonába tartozó sportmárkát, a 2Rule-t bírálta.

A TV2 sajtóosztálya az Indexnek rövid nyilatkozatot adott. Elmondásuk szerint „a téves feltételezésekkel szemben az igazság az, hogy a közeljövőben új szakértőket köszönthetnek a képernyőn a sportcsatorna nézői.” Ennek ellenére a nyilatkozattal semmit nem cáfoltak, mert nem írták le, miért váltak meg Hrutkától.

Hrutkát a nyilatkozata után egyébként a kormányközeli médiumok elkezdték támadni. A Four Four Two MagazinHogyan vitte majdnem (sic!) csődbe a Fradit Hrutka János — kétszer is” címmel közölt írást. Az oknyomozóként beállított cikkben arról is írtak, hogy hogyan lett a sportoló — állításuk szerint — szélsőjobboldaliból liberális.

(Telex/Index/FourFourTwo Magazin/Gulácsi Péter/Hrutka János/Gundel Takács Gábor/Facebook)

 

Valódi Hírek