Élesen bírálta Orbánt a magyar multimilliárdos: Szerinte a miniszterelnök ki akar lépni az EU-ból

A legnagyobb gond szerinte, hogy Orbán felett nincs kontroll.

Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból — mondta Bojár Gábor milliárdos üzletember, a Graphisoft alapítója a Magyar Hangnak adott interjújában pénteken.

Az üzletember az ellenzéki összefogás egyik legnagyobb kihívásáról is beszélt az interjúban: szerinte ez az, hogy az ellenzéknek a vállalhatatlannak tűnő jelölteket is vállalnia kell, ha le akarják váltani ezt a rendszert.

Azt gondolja, hogy össze kell fogni a kisebbik rosszal a nagyobb ellen, ezt pedig

az ellenzék is most tanulja.

Bojár bízik abban, hogy a 2022-es választásokig

„a Fidesz-árvák is túl tudják magukat tenni a Gyurcsány-fóbián és megértik, hogy a nagyobb baj nem Gyurcsány, hanem a huxit”.

Szerinte Orbán ki akarja vezetni az országot az EU-ból, amit történelmi bűnnek nevez, és minden mást annak kell alárendelni meglátása szerint, hogy ezt megakadályozzuk.

Elmondta, hogy

„Orbán ki akar lépni az unióból, a nép viszont nem, tehát dolgoznak a kilépés tömegtámogatásáért.”

Úgy gondolja, Orbánnak azért nyűg az EU, mert egy kilépés után sokkal több olyan dolgot tehetne meg, amit szeretne. Gátlástalanul tudna bárkivel üzletelni, saját zsebre játszani, és még mutatóba sem kellene eltűrnie az ellenzéki hangokat.

Komoly problémának tartja Bojár azt is, hogy jelenleg Orbánnak nincs kontrollja: nincs a közelében olyan ember, aki bírálni merné.

Bojár úgy vélekedik, hogy Orbán Viktor a hobbijainak rendeli alá az országot, nyűg neki az Európai Unió, csak a foci és a Várba költözés érdekli.

Az üzletember szerint ráadásul az államtól ingyen kapott pénz többet árt nemcsak a sportnak, hanem a gazdaságnak is, mert megöli a versenyt.

Bojár Gábor szerint a mesterségesen felhizlalt NER-cégek állami pénzpumpa nélkül

„partra vetett halként vergődve kimúlnak” majd.

(Magyar Hang/24.hu nyomán)

 

Valódi Hírek