Novák Katalin megmagyarázta, miért lépett ki a Fidesz a Néppártból

Mert túl baloldali.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Fidesz csütörtökön az Európai Néppárt parlamenti frakciója után magából a Néppártból is kilép. A döntést Novák Katalin jelentette be a Twitter-oldalán, ahol mindössze annyit fűzött hozzá a kilépő nyilatkozathoz, hogy

„It’s time to say goodbye”.

A családügyi miniszter nem sokkal ezelőtt részletesebb magyarázattal is előállt a Facebook-oldalán a kilépéssel kapcsolatban.

„2015-ben, a bevándorlási válság idején kiderült, hogy a Néppárt a migráció támogatásában látja a jövőt, a magyarok azonban elutasították azt, és egyértelművé tettük, hogy nem szeretnénk azon országok sorsára jutni, ahol már visszafordíthatatlanná vált a tömeges bevándorlás hatása” – kezdte a miniszter

Szerinte most, amikor a járvány elleni védekezés köti le a döntéshozók minden energiáját, a Néppárt frakciójában „ahelyett, hogy az uniós vakcinabeszerzés körüli problémákra keresnének megoldást és segítenék a hatékony védekezést, titokban olyan alapszabály-módosítást készítettek, amely lehetővé tette, hogy a demokratikusan megválasztott fideszes képviselőket megfosszák képviselői jogaik gyakorlásától”.

„Az elmúlt években kiderült, hogy a legtöbb kérdésben az Európai Néppárt már baloldali értékeket képvisel, amivel mi nem tudunk azonosulni.

Ahogy több vezető is kifejtette: a Néppárt már nem jobboldali párt. Ezt mi tudomásul vesszük. A Fidesz az európai demokratikus jobboldalhoz tartozik, amelynek újjáépítése szükségessé vált”

– közölte Novák Katalin.

Ma a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Miért?
📌 2015-ben, a bevándorlási válság idején kiderült, hogy a Néppárt a…

Posted by Novák Katalin on Thursday, 18 March 2021

Valódi Hírek