Elképesztően szoros a verseny az ellenzék és a Fidesz közt a legújabb kutatás szerint (+grafikonok)

Mindössze egy százalék a különbség.

Az ellenzéki összefogás és a Fidesz-KDNP között rendkívül szoros a verseny, mindössze egy százalékkal vezet jelenleg az ellenzék: a Fidesz 36, az ellenzék 37 százalékon áll, derül ki a ZRI Závecz Research Intézet március első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából.

Aktivizálódtak a választók, a februári 32 százalékról 27 százalékra csökkent azok aránya, akik nincsen kedvelt pártjuk. A DK (11 %) és a Jobbik (11 %) holtversenyben az ellenzéki oldal legerősebb pártjai, mögöttük a Momentum áll 6 százalékos támogatottsággal.

Az MSZP 5 %-on, az LMP és a Mi Hazánk 2-2 %-on áll. A Párbeszéd és a Kétfarkúak 1-1 %-kal szintén holtversenyben vannak.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 46 %-kal az első, a DK 16 %-kal a második helyen áll.

A Jobbika harmadik (14 %), a Momentum a negyedik (9 %).

A hat együttműködő ellenzéki párt és a Fidesz KDNP versengése rendkívül szoros, egy hajszállal az előbbi listája előbbi vezet: 37, illetve 36 %-on állnak. Az utóbbi időben valamivel szűkült az ellenzék előnye, decemberben 4, a múlt hónapban 2 százalékponttal volt több támogatója, mint a kormánypártoknak.

Az érintett ellenzéki pártok szavazóinak 95 százaléka a közös listára is voksolna. A biztos választók körében, csakúgy, mint a múlt hónapban az ellenzéki közös lista 50 százalékon áll, a kormánypártoké 47 százalékon.

(ATV nyomán)

Valódi Hírek