ATV: Elérte kapacitása határát a Pécsi Koronavírus Ellátó Központ, orvostanhallgatókat toboroznak az önkéntes munkára

Arra kérik a diákokat, vállaljanak műszakot, mert nagy szükség van rájuk.

Levélben kérik a pécsi orvostanhallgatókat, hogy vállaljanak önkéntes munkát a Pécsi Koronavírus Ellátó Központban, mert mert nagy szükség van rájuk.

Az ATV Híradóhoz egy orvostanhallgató által eljuttatott levél szerint kedd délelőttre már nem találtak önkéntes hallgatót, aki munkát vállalt volna a Központban, a levél ugyanakkor a Híradó szerint azt sugallja, hogy

nagy a baj és hatalmas szükség lenne az ellátásban az önkéntesekre is.

Szentivánszkyné Örkényi Anna, az Egyesített Egészségügyi Intézmények főigazgatója a híradónak azt mondta: nagyon rossz a helyzet, sok szakemberre van szükség, viszont már most is csak nagyon nehezen tudnának plusz főt az intézmények rendelkezésére bocsátani.

„A járóbeteg szakrendelésnek folyamatosan üzemelnie kell, és az oltópontok működtetését is meg kell oldanunk” – mondta a főigazgató.

A Híradó úgy tudja, Pécsen kapacitásának határán van a koronavírus ellátó központ.

A Pécsi Tudományegyetem ugyanakkor megkeresésükre azt írták: a Koronavírus Ellátó Központjában folyamatos és biztonságos a betegek gyógyítása és kezelése, nincsenek létszámproblémák sem az orvosok, sem az ápolók tekintetében.

Az önkéntes egészségügyi hallgatók jelentkezésére rendszeresen buzdítjuk az érintetteket, hiszen így a való életben szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat az elméleti oktatás hasznos kiegészítőjeként.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek