Magányos harcos: Egy árva KDNP-s maradt a Néppártban, most elárulta, miért

Egymaga folytatja a küzdelmet.

A Fidesz a múlt héten lépett ki (pontosabban rúgták ki) az Európai Néppárt frakciójából, és azóta ismeretes, hogy a párt elhagyását is fontolgatja: Gulyás Gergely azt mondta múlt szombaton, hogy ez már csak „technikai kérdés”.

Az egyetlen KDNP-s, Hölvényi György azonban maradt a frakcióban, annak ellenére, hogy a kormánymédia azóta a legválogatottabb jelzőkkel illette a néppárti frakció tagjait.

A politikus most az InfoRádiónak adott interjút, ahol megmagyarázta döntésének okát. Elmondta: a KDNP elnöksége eldöntötte, hogy – tekintettel a 30 éves tagságra – elég mélyek a gyökerek arra, hogy egy ilyen sajátos, nagyon nem várt és rossz helyzetben vállalja a párt maradást.

„Nem akarjuk elhinni, hogy Európa egyik legsikeresebb politikai formációja tartósan kimarad a politikai kereszténydemokrata középből.

Most egy nagyon eldurvult konfliktusról volt szó.

Számunkra a maradás tűnt a legjobbnak, ha ez most nem is könnyű”

— fogalmazott. Hozzátette, hogy stratégiai döntést hoztak, amit a Fidesz tudomásul vett. A Fidesz azon véleményét, hogy a Néppárt balra tolódott, Hölvényi is osztja.

„Számunkra

csak az a kérdés – ami lehet, hogy illúzió –, hogy visszafordítható-e ez.

Egyetlen kereszténydemokrata erőnek sem lehet érdeke, hogy ilyen helyzet alakuljon ki”

— tette hozzá. Kiemelte, hogy ez a történet nem róla szól.

„Abba a helyzetbe kerültem, hogy tehetek valamit, de semmi mást nem fogok csinálni, mint tovább végzem a munkámat.

Fejlesztéspolitikával,

az üldözött keresztények ügyének felkarolásával foglalkoztam, valamint a vallások közötti párbeszéd ügyével.

Ez szerintem továbbra is a Néppárton belül történik meg. Fontos lenne, hogy az egyre inkább radikalizálódó baloldallal szemben egy minél egységesebb, valóban kereszténydemokrata karakterrel rendelkező erő jöjjön létre.

Ehhez különböző utak vezethetnek, pontosan ezeket szerintem senki nem ismeri, de erre egy lehetőség az én munkám a Néppártban.”

— fejtegette.

(InfoRádió nyomán)

 

Valódi Hírek