Vérlázító választ adtak a minisztériumok arra, hogy miért dugdossa a kormány a vakcinaszerződéseket

Röhögnek a markukba.

Szél Bernadett adatigényléssel fordult több minisztériumhoz, az operatív törzshöz és Müller Cecíliához is, hogy az orosz és kínai vakcinák szerződéseit kikérje, kedden pedig válaszolt neki a kormány — derül ki a képviselő keddi Facebook-bejegyzéséből.

„Levelet kaptam a kormánytól, amelyben azt írják, hogy szerintük veszélyeztetné a védekezést, ha késlekedés nélkül kiadnák a Szputnyik V és a kínai oltóanyag beszerzéséről szóló szerződéseket.”

— írta Szél. Hozzátette: most már nem csak eltitkolnak dolgokat, de már azért is nyomozni kell, hogy kiderüljön, egyáltalán melyik minisztériumnak lehetnek meg a vakcinaszerződések.

A Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium ugyanis azt írták: ők nem adatkezelők, ezért kereste meg végül a Kásler-, Pintér- és a Rogán-minisztériumot, az operatív törzset és az országos tisztifőorvost is.

„Felmerült a kérdés, hogy akkor mégis melyik minisztérium vagy állami szerv köthetett szerződést az oroszokkal és a kínaiakkal.”

— írta.

„Az összes helyről az a válasz jött, hogy

veszélyeztetné a feladatellátásukat, ha elküldenének 2 darab szerződést,

amire egyébként már eddig is két hetük volt. Most 45 napot kértek, de biztos vagyok benne, hogy jön majd az újabb 45 napos hosszabbítás.”

A képviselő hozzátette, hogy Müller Cecília kivételesen új szöveggel rázta le:

„Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzetben megnövekedett közfeladatok ellátásából adódó rendkívüli mértékű megterhelés miatt a pandémia kezelésével közvetlenül összefüggő járványügyi intézkedések prioritást élveznek.”

Szél Bernadett bejegyzését itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek