Kiakadtak az orosz vakcina gyártói: Nyilvános bocsánatkérést követelnek az Európai Gyógyszerügynökségtől

Érdekes logika.

Ahogy arról mi is beszámoltunk hétfőn, Christa Wirthumer-Hoche, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője az ORF osztrák köztévé vasárnapi vitaműsorában arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy

ne engedélyezzék az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatásosságát.

A Szputnyik V vakcina gyártói eléggé mellre szívták ezt a figyelmeztetést, most ugyanis nyilvános bocsánatkérést követelnek a figyelmeztetés miatt.

A gyártók a vakcina hivatalos Twitter-oldalán kérték ki maguknak ezt az inszinuációt kedden. Bejegyzéseikben hangsúlyozzák, hogy 46 ország már elfogadta és használja az oltóanyagot, míg az EMA hónapok óta halogatja annak vizsgálatát, éppen ezért

nincs joguk aláásni 46 ország szavahihetőségét.

(Itt fontos megjegyezni, hogy az EMA nem halogatja a vizsgálatot, a gyártók csak nemrég adták be a kérelmet.)

Szerintük Wirthhumor-Hoche figyelmeztetése miatt megkérdőjelezhetővé vált az EMA ellenőrzési folyamatának hitelessége.

Azt követelik, hogy az EMA kérjen bocsánatot azoktól az államoktól, amelyek már elfogadták az orosz vakcinát, mert szerintük Wirthhumor-Hoche mondatai felvetik azt a súlyos kérdést, hogy az Európai Gyógyszerügynökség ellenőrzési folyamatai politikai ellenőrzés alatt vannak.

 

Valódi Hírek