FRISS: Fegyházbüntetést kért az ügyészség a volt jobbikos EP-képviselőre

Kovács Bélát kémkedéssel vádolják.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy vádat emelt az ügyészség Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti ellen. Mindez már több mint három éve történt, most azonban új szintre lépett a férfi ügye.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség

kérelmezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a politikus bűnösségének megállapítását.

Az ügyészség ezt azzal indokolja, hogy a férfi „idegen hatalom” kémszervezetének informátoraként hírszerző tevékenységet folytatott az Európai Unió intézményeiben.

A kémkedés mellett magánokirat-felhasználással is gyanúsítják, mindezek miatt

fegyházban letöltendő szabadságvesztést kértek rá, valamint a közügyektől való eltiltását is indítványozták.

A Budapest Környéki Törvényszék tavaly szeptemberben 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a képviselőt, valamint 600 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott rá.

Kovácsot akkor azzal vádolták, hogy 2012-ben és 2013-ban úgy alkalmazott három gyakornokot, hogy ők valójában tényleges munkát nem végeztek. Mindemellett az Európai Unió elleni, Oroszország javára zajló kémkedéssel is gyanúsították, akkor azonban ezen vád alól felmentették őt. Ennek ellenére

a bíró szerint bizonyított tény, hogy az orosz kémszervezet beszervezte Kovácsot.

Az ügyészség szeptemberben a gyakornokokra felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kért. Csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt mondta ki az ítélőszék a bűnösségüket. Büntetésüket 3 év próbára bocsátotta a bíróság.

(hvg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek