Hadházy megszerezte a kínai vakcina engedélyét: „Ez még az oroszénál is botrányosabb fecni”

Szerinte Magyarországon gyógyszerkísérlet zajlik.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) megküldte Hadházy Ákosnak a kínai Sinopharm-vakcina engedélyeztetési dokumentumát, ami a független országgyűlési képviselő szerint „még az oroszénál is botrányosabb fecni”.

A képviselő azt írja, az engedélyben kifogásolható, hogy „utalás sincsen arra, hogy a vakcina hatékonyságáról dokumentumokat, részletes vizsgálati eredményeket” kaptak volna a magyar hatóságok.

Hadházy összehasonlításként mellékelte az orosz vakcina dokumentációjának részleteit, amelyben már megjelenik az oltóanyag hatékonyságának indoklása is.

„A kínai esetében a második pont a TÖRVÉNYI FELTÉTELEKRŐL SZÓL, ARRÓL, HOGY SZIJJÁRTÓ IGAZOLTA, HOGY MÁR 12 milliót beadtak 6 nem demokratikus országban. Azt azonban a virológus külügyminiszter nem igazolta, hogy ez milyen hatékonyságot jelent”

– írja a képviselő.

Hozzátette: „a kínai vakcina persze lehet jó vakcina, de egyelőre semmilyen hiteles eredmény nincs arról, hogy milyen hatékonyságú, különösen így van ez 60 éven felüliek esetén (…)

A hatékonyságról szóló hiteles dokumentáció nélkül ezzel oltani tömegeket: gyógyszerkísérlet”.

A hatóság megküldte számomra a kínai vakcina engedélyét, ami még az oroszénál is botrányosabb fecni. Ebben ugyanis…

Posted by Hadházy Ákos on Thursday, 4 March 2021

A kormány január végén rendeletmódosításban tette lehetővé, hogy minden olyan vakcinát amelyet a világban már több mint egymillió embernek beadtak, külön hatósági vizsgálat nélkül is engedélyezzenek Magyarországon. A kínai vakcinát így ezt követően, január 29-én engedélyezte az OGYÉI.

Azt, hogy a rendelettel gyakorlatilag a Sinopharm vakcinának csináltak utat, most a Hadházyi által közzétett dokumentumok is bizonyítják.

A dokumentumból ugyanis kiderült, hogy a kiállítás dátumáig vakcinát 12,8 millió embernek adták be olyan országokban, mint Kína, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, illetve Szerbia. Így a kormányrendelet által előírt feltételt – azaz, hogy hatósági vizsgálat nélkül is engedélyezhetik az alkalmazást – a Szijjártó Péter által kiállított nyilatkozat támasztotta alá.

Valódi Hírek