Már az oroszok is benyújtották ellenőrzésre a vakcinájukat az EU-hoz, csak a kínaiak nem merik

Vajon miért?

Megkezdte az orosz Szputnyik V vakcina vizsgálatát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) – közölte csütörtökön az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó alap (RFPI).

Az orosz fővárosban kiadott tájékoztatás szerint a CHMP a vizsgálati eljárás megindításáról a vakcina felnőtteken elvégzett laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredményeinek alapján döntött.

Az EMA most fel fogja mérni, hogy a Szputnyik V vakcina megfelel-e az EU hatékonysági, biztonsági és minőségi szabványainak.

Kirill Dmitrijev, az RFPI vezérigazgatója kijelentette, hogy jóváhagyás esetén júniustól 50 millió ember beoltásához elegendő Szputnyik V lesz szállítható az unióba.

Oroszországban a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 11 358-cal

4 290 135-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 332 455, míg a halálos áldozatoké 475-tel 87 823-ra nőtt.

A kínaiak egyelőre meg sem próbálták benyújtani a vakcinájukat engedélyeztetésre az Európai Gyógyszerügynökséghez, ezért azzal – Magyarország kivételével – sehol az Európai Unióban nem oltanak embereket.

(MTI / Nyugati Fény)

Valódi Hírek