Novák Katalin kiborult: Elegünk van abból, amit a Néppártban művelnek

Szerinte nem kötelező bármelyik EP-frakcióhoz is tartozni.

„A Fidesznek elege lett abból, amit a Néppártban művelnek” – fogalmazott Novák Katalin az Inforádiónak azzal kapcsolatban, hogy a Néppárt a héten szavaz arról az eljárásmódosításról, amely lehetővé tenné, hogy akár egy teljes delegációt már egyetlen szavazással is kizárjanak a frakcióból.

A Fidesz nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke szerint miközben egész Európa, köztük Magyarország is azzal küzd, hogy emberéleteket mentsen, és a legfőbb gondot azt jelenti mindenki számára, hogy miként lehetne hatékonyan fellépni a járvánnyal szemben, addig

„a brüsszeli buborékban” – jobb híján – egyesek azzal vannak elfoglalva, hogy egy olyan eljárási szabályt szövegezgetnek, ami alapján a magyar kormányzó pártot fel lehessen függeszteni, vagy ki lehessen tenni.

Beszámoltunk róla, hogy vasárnap Orbán Viktor levelet írt Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek, amelyben leszögezte, ha átmegy a módosítás, a Fidesz kilép a pártcsaládból.

Novák szerint az Orbán-Weber levelezés „meglehetősen egyoldalú” szokott lenni, mivel a magyar kormányfő javaslatai rendre válasz nélkül maradnak. A legutóbbi levél után viszont, „meglátjuk, hogy válaszol-e, most náluk pattog a labda” – fogalmazott a családügyi miniszter.

„A Fidesz kilépése, amennyiben megtörténik, nem szükségszerűen fog azzal járni, hogy be is fog lépni valahová”

– tette hozzá Novák Katalin, aki szerint nincs olyan kötelező előírás, hogy valamelyik frakcióhoz tartozniuk kellene.

Ám bárhogy is alakul, továbbra is arra fognak törekedni, hogy a leghatékonyabban képviseljék a választóik érdekeit a különféle ügyek mentén, mert „számunkra ebben az esetben is a magyar választók vannak a középpontban” – vélekedett a miniszter.

(Infostart nyomán)

Valódi Hírek