Most érkezett: Megvan, ki lesz a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Azért jelentették be ma, mert Horthyt is március 1-én választották kormányzóvá.

Toroczkai László pártelnök lesz a Mi Hazánk Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon – jelentette be Dúró Dóra elnökhelyettes hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közölték, az egyéni miniszterelnök-jelölt mellett mind a 106 egyéni körzetben állítanak jelöltet.

„A Mi Hazánk Mozgalom értékelése szerint a balliberális tömb kormányzása Magyarország gyors halálát, míg a Fidesz kormányzása Magyarország lassú halálát jelentené”

– fogalmazott Dúró.

A sajtótájékoztatón Toroczkai László pártja legfontosabb céljának a szuverenitás elvesztésével fenyegető államadósság-csapda elkerülését, illetve „a jelenleg nem létező” magyar nemzetgazdaság helyreállítását nevezte, a magyar emberek munkáján, illetve a magyar vállalkozások és a mezőgazdaság támogatásán keresztül.

Elhangzott, ez egyben azt is jelenti, hogy a Mi Hazánk az egyetlen párt ma Magyarországon, amely az alapvető kérdésekben hasonló álláspontot képviselő Fidesztől és a balliberális tömbtől eltérő utat képvisel.

A pandémia új világrend kialakításához vezet, a Fidesz és a balliberális tömb pedig ugyanazt a bénultságot képviseli, ami a gazdagok gazdagodásához és a szegények további elszegényedéséhez, illetve az államok eladósodásához vezet” – mondta Toroczkai, aki szerint, ha folytatódnak a lezárások, akkor az államadósság olyan mértékű lesz, amelyet „nemcsak a gyermekeink, hanem még az unokáink is nyöghetnek”.

A programjukról Dúró Dóra kifejtette,

  • eltörölné a képviselők mentelmi jogát,
  • írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot,
  • az oktatásban szegregálna,
  • népszavazást tartana az uniós tagságról,
  • betiltaná „az iskolai homoszexuális propagandát”,
  • hatályon kívül helyezné a trianoni békeszerződést.

Dúró elmondta azt is, azért választották március 1-jét a miniszterelnök-jelöltjük megnevezésére, mert ezen a napon választották kormányzóvá Horthy Miklóst.

(via mti)

Valódi Hírek