Nem hozza le a Rogán földbotrányáról szóló közleményt az MTI — az indoklásuktól kifekszel

Ez bizony cenzúra a javából.

Olyan már többször is előfordult, hogy az állami hírügynökség azért nem adta ki a Demokratikus Koalíció közleményeit, mert azokban név szerint említettük a miniszterelnök közbeszerzéseken hízott kedvenc gázszerelőjét, vagy a szintén közbeszerzési csalás gyanújába keveredett vejét — írta közleményében a DK szombaton.

Most azonban az MTI szintet lépett a párt szerint: szombat délutáni közleményük kiadását, amiben azt kérdezték, hogy a parlament mentelmi bizottsága mikor hajlandó foglalkozni végre Rogán Antal és felesége vagyonosodásával, már azért tagadták meg, mert

szerintük az abban foglaltak nem történtek meg.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az MTI állami cenzúrabizottságként már tartalmilag is vizsgálja a közleményeket, és ilyen jogon tagadja meg, hogy beszámoljon a pártok tevékenységéről.

A párt szerint ez a gyakorlat a legrosszabb pártállami időket idézi, és nyílt cenzúrának tartja az MTI lépését.

A közlemény, amelyet az MTI a fenti okokra hivatkozva nem hozott le, így szól:

A Demokratikus Koalíció még február elején vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Rogán Antal ellen, amikor kiderült, hogy a propagandaminiszter újabb házassága egyből egy gyanús, milliárdos kölcsönügylettel kezdődött: Rogán feleségének családja 1022 hektárnyi földet szerzett meg 1,6 milliárd forintért.

A hitelt nevetségesen alacsony, 5%-os önrésszel a Mészáros Lőrinchez köthető Budapest Bank biztosította.

Beadványunkra Hargitai János, a Mentelmi Bizottság elnöke azóta sem reagált, vagyis a Fidesz-KDNP szerint teljesen természetes, hogy miközben az ország szép lassan tönkremegy, emberek veszítik el a munkájukat és magyar vállalkozások szűnnek meg minden nap, addig a pánikkormány milliárdos elitje újabb milliárdokból vásárolja fel az országot.

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi Hargitai Jánostól:

mikor hajlandóak végre foglalkozni a propagandaminiszter vagyonosodásával?

Az országnak joga van tudni, hogy Rogán Antal újdonsült házastársa és családja hogyan jutott mindössze 5%-os önrésszel több mint másfél milliárd forinthoz!

Hogyan lehetséges az, hogy a fideszes luxuskormány tagjai még egy banki hitelügyletnél is olyan kiváltságokat élveznek, amit senki más rajtuk kívül ebben az országban?

A mentelmi bizottság mindig késlekedés nélkül jár el, ha egy ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről van szó, most viszont lapít és hallgat, és Rogánnal együtt próbál meg kibújni a felelősség alól.

Valódi Hírek