Lázár János: Visszatértem az eke szarvához

Regisztrált őstermelő lett.

„Lázár János egy régi helyi földműves család sarja, aki a vagyonnyilatkozata szerint még 1998-ban, azaz több mint két évtizede vette az első szántóját és a tulajdonában lévő földeket azóta is folyamatosan bővítgette. Mára mintegy 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik” – írja a Vásárhely24.hu azzal kapcsolatban, hogy a volt kancelláriaminiszter legfrissebb vagyonnyilatkozatából kiderült: őstermelő lett.

A lap szerint míg korábban Lázár bérbe adta a földterületeit, azokat most saját maga műveli.

A hódmezővásárhelyi lapnak a kormánypárti képviselő elmondta:

„Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához.

Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt!

Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna”.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos hozzátette azt is, elsősorban szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik, de az állattenyésztés is a tervei között szerepel.

Lázár nemrég a 24.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy a 2018-as visszalépése azzal a haszonnal is járt, hogy most nemcsak azon gondolkodhat, hogy lássa el a teendőit, hanem azon is, mit kellene tenni.

„Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt” – jelentette ki Lázár, aki Szájer József orgiabotrányára vonatkozó kérdésre mindössze úgy reagált:

„Semmit. Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life!”

(vasarhely24.hu nyomán)

Valódi Hírek