Kiderült: Titkos, fikciós játékfilmet forgatnak az őszödi beszédről a 2022-es választások előtt

Már zajlik a casting.

A 24.hu információi szerint fikciós (!) nagyjátékfilm készül a 2006-os őszödi beszédről és az azt követő zavargásokról. Már zajlanak a szereplőválogatók.

A Universe Management nevű ügynökség levélben írta le a film történetét. Eszerint egy elnyomott közvélemény-kutató szakember rájön, hogy főnöke részt vett egy titkos beszéd kiszivárogtatásában. A férfi úgy dönt, hogy kideríti a részleteket, hogy jó zsarolópozícióba kerüljön, és szerelmével együtt nyomozni kezdenek. Főnökével konfliktusba keverednek, és egy nagy hatalmú kör célpontjává is válnak.

A háttérbeszélgetésekből

kiderült, hogy az őszödi beszédre rímel a „titkos beszéd”.

A castingra meghívtak két férfit, akiket Messengeren keresett meg az ügynökség. Telefonon részletesen értesítette őket az ügynök a szerepükről, és elmondta, hogy

fikciós politikai krimi készül nemzetközi stábbal és angol rendezővel.

Az egyikük azért nem ment el, mert nem akart részt venni egy olyan filmben, amely nagy politikai csatározások része lehet a jövő évi választások előtt. A castingügynök elmondta, hogy ez egy nagy lehetőség arra, hogy nemzetközi közönség előtt szerepeljen, és a filmben való részvétel nem számít politikai állásfoglalásnak.

A másik férfi elmondta, hogy szívesen venne részt a 2006-os eseményeket hűen feldolgozó filmben, de a szakmában dolgozó ismerősei tanácsára és a film időzítése miatt nemet mondott a megkeresésre. A kapkodás miatt azt érezte, hogy valójában nem művészi célokat, hanem valami mást szolgálhat a film.

{S}zínészként csak olyanhoz akarom adni az arcom, amit később is vállalhatónak tartok” — mondta a férfi. Az ismeretségi köréből volt olyan színésznő, aki elment a castingra, majd ott tudta meg, mi valójában a film témája.

A színészeket a Tétényi úti Megafilm székházába várják. Hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs a filmről, így azt sem derül ki, ki a neves angol rendező, valamint kikből épül fel a stáb.

A MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-re

A hazugság ára” címen regisztrált

filmet a Nemzeti Filmiroda nyilvántartása. A tervezett 800 millió forintos költségből, ennek 30%-át, azaz 240 millió forintot adókedvezmény címén kapott támogatásként használhatnak fel.

A film gyártása a filmiroda nyilvántartása alapján már november óta tart, a forgatás megkezdéséhez 2021. március 21-ét jelölték meg időpontnak, a befejezés dátuma pedig október 23. Az iparágon belül sokak szerint szándékosan időzítik a 2022-es országgyűlési választások előttre a produkció bemutatását.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek