Dávid Ferenc: Elszorul a szívem, hogy az itthon maradt sportolóink nem állnak Gulácsi Péter és Jakabfi Zsanett mellé

Vélemény.

Beszámoltunk arról, hogy Gulácsi Péter milyen szennyáradatot kapott kommentekben, mert közösségi oldalán kiállt a szivárványcsaládok mellett. Ezután másik válogatott labdarúgónk, Jakabfi Zsanett is így tett, a kiállásukat követő kommentcunamit pedig még Deutsch Tamás sem hagyta reakció nélkül.

Dr. Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakértője elküldte nekünk ezzel kapcsolatos gondolatait, írását változtatás nélkül közöljük.

Számomra a család egymást szerető, támogató és törődő emberek közössége, akik meghatározó szerepet töltenek be egymás életében. Nemtől és hovatartozástól függetlenül!” – írta friss Instagram-posztjában Jakabfi Zsanett, magyar válogatott labdarúgó, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes. (Népszava)

A 62-szeres válogatott labdarúgó – Gulácsi Péterhez hasonlóan – hosszú ideje Németországban él. Rá is elmondható, ami Péterre: a legmagasabb szinten focizik, és az eredmények sem kerülik el.

Fenti kétmondatos üzenete abszolút összhangban van a férfi labdarúgó válogatott kapusának véleményével. Jakabfi Zsanett igazi csatár, és talán most szerezte élete legemlékezetesebb gólját.

Könnyen megjósolható, hogy

a közösségi felületek primitív lejáratói őt is mocskolni fogják rendületlenül,

de egy valódi támadó küzdelmei során már bizonyára hozzászokott a sportszerűtlen ellenfelek alattomos rugdosódásához. Most is tűrni kell Zsanett, az igazság Önnél van!

Milyen érdekes. Két – harmincas éveinek elején járó – régóta Németországban sportoló fiatal szinte egyszerre mondott igent a toleranciára, a mindent felülíró szeretetre és a család meghatározó szerepére. Péter utolsó mondatai is ide kívánkoznak:

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.Én kiállok a szivárvány családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”

Elszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy az itthon maradt sikeres fiataljaink (sportolók, zenészek, színészek stb.) miért nem állnak azonnal Péter és Zsanett mellé?

Miért van az, hogy míg a Németországban dolgozó sikeremberek hajlandók szembeszállni a hazai szennyáradattal, addig a Magyarországon élő kortársaik – akiknek nap mint nap el kell viselniük az átkozódást és az igaztalan vádakat — lehajtott fejjel tűrik sorsukat.

Jakabfi Zsanett és Gulácsi Péter nyugodtan hallgathatnának, hiszen jómódban és biztonságban élnek az EU legerősebb országában.

Ott ők nem idegenek, hanem megbecsült hírességek.

Tartok tőle, hogy profi karrierjüket követően csak látogatóba fognak hazajárni, mivel hosszú távollét után az originális „magyar levegőt” nagyon nehéz megszokni. Bár tévednék, és mindketten vállalkoznának a nagy kalandra: Németország után Magyarországon élni.

Továbbra is büszkék vagyunk mindkettőjükre, hiszen újabb dicsőséget hoztak hazánkra. Mindkét sportoló a klasszikus embereszmény kiváló képviselője: ép testben ép lélek.

Valódi Hírek