Vidáman sétálgatnak a külföldi diplomaták Budapesten, rájuk nem vonatkozik a karantén

Vannak egyenlők és egyenlőbbek.

Karanténkötelezettség és negatív teszt nélkül a világ különböző országaiból sorra érkeznek a diplomaták Budapestre – írja a 444.hu.

A Misszióvezetői Értekezlet nevű esemény hétfőn kezdődött és egészen péntekig tart. A konferenciát félévente rendezik Budapesten, és ez most, a koronavírus járvány harmadik hullámában sincs másképp.

Az eseményre közel száz meghívottat várnak,

a rendezvényt a külügyi tárca Bem téri épületének konferenciatermében tartják.

A diplomaták pedig szabad bejárást kaptak az épületbe, az előadásokra, s persze nyugodtan mászkálhatnak a főváros utcáin is, hiszen a kormány rendeletben rögzítette, hogy rájuk nem vonatkozik a külföldről érkezők beutazási korlátozása.

Emellett a résztvevőkön koronavírus-tesztet sem végeznek.

Az esemény nyitóbeszédét egyébként Orbán Viktor szokta tartani, ám a kormányfő idén nem szólalt fel.

A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter előadása sem került megrendezésre, igaz, a külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben volt, kedden pedig Egyiptomba utazott.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter beszéde azonban a tervezetteknek megfelelően, rendben lezajlott.

A portál szerint a meghívottakat a következőképpen tájékoztatták, hogyan lehetséges ennyi embert egy helyen tartani a járványügyi korlátozások idején: „a hatályos jogszabályi környezet és a veszélyhelyzetre tekintettel bevezetett védelmi intézkedések hatálya alatt

a munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható

a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett. Az értekezletre a KKM központi épületében, kísérő-, vagy mellékesemény megtartása nélkül kerül sor”.

A 444.hu információt a külügyminisztérium szimplán hazugságnak nevezte. Menczer Tamás videón közölte, a konferencián résztvevőknek két negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük és a maszkviselés is kötelező a rendezvényen.

(444.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek