A kínai vakcina „potenciális veszélyei” miatt írt figyelmeztető levelet Kübekháza polgármestere a helyi háziorvosnak

Arra kérte, a lakosok érdekében körültekintően járjon el.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere szerda reggel levelet írt Deák Enikő helyi háziorvosnak, akit a lakosok „egészségvédelmére és biztonságára” való tekintettel kért arra, hogy a kínai Sinopharm vakcinával való oltás során körültekintően járjon el,

és csak azt oltsa be ezzel a készítménnyel, akik azt írásos nyilatkozatban kérik, és vállalják annak esetleges következményeit.

A polgármester azt írta, több virológus szakember szerint a kínai oltóanyag „potenciális veszélyeket” rejthet magában.

„És arról is értesültem több orvostól, hogy a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisukban lévőket. Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

– áll Molnár levelében.

KH-jelenti: 2021. 02. 24. 9:55

A POLGÁRMESTER A KÍNAI VAKCINÁVAL VALÓ OLTÁSSAL KAPCSOLATBAN ÍRT LEVELET A…

Posted by Kübekháza Hírszolgálat on Wednesday, 24 February 2021

Molnár Róbert korábban a Torgyán József féle Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt, 2002 óta áll az 1500 lakosú Csongrád-Csanád megyei község élén.

A Sinopharm vakcinájával szerdán kezdődött meg az oltás Magyarországon. A kb. 275 ezer ember oltáshoz elég oltóanyagot ma szállították ki a kormányhivatalokba, onnan jut el a háziorvosokhoz, akik a következő napokban átlagosan 50-55 fő regisztrált idős oltását végzik vele.

 

Valódi Hírek