Simonka György tagad: Brutális, amit el kellett szenvednem

Szerinte alaptalanak az ellene felhozott vádak.

„Nem követtem el semmilyen bűncselekményt és ahogy eddig is tettem, ezután is mindenben együttműködök a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság” — írta közleményében Simonka György kedden.

Mi is megírtuk, hogy miután az Országgyűlés újabb 90 napra hosszabbította meg a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, a képviselők Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogáról is szavaztak.

A Parlamentben jelenlévő képviselők 174 igen, egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett függesztették fel Simonka mentelmi jogát, miután december 17-én kiderült, hogy két rendbeli vesztegetéssel vádolják.

Simonka György közleményében most azt írja:

„Egyetlen egy bűnöző 4 évvel ezelőtti vallomására alapozva adták ki a mentelmi jogomat, mely vallomásával ez a szélhámos mentesült a korábban elkövetett bűncselekményeinek felelőssége alól. Bár kértem a mellékelt levél alapján, hogy jelen lehessek a bizottsági ülésen és megvédhessem magam, ennek ellenére a február 22, 10 órára szóló meghívót csak késve kaphattam meg.”

A képviselő a Mentelmi Bizottságnak is írt egy levelet, amely itt olvasható. Ebben az áll, hogy szerinte

a Központi Nyomozó Főügyészség nem járt el vele szemben tisztességesen és pártatlanul,

amikor 2018-ban a mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész, a nyomozást pedig azóta sem pártatlanul és tisztességesen valósították meg.

Épp ezért sem saját, sem mások mentelmi jogának felfüggesztését nem támogatja a képviselő.

Azt írja: bízik a bíróságban, és abban, hogy hamarosan tisztázódnak a vele szemben megfogalmazott vádak, és kiderül, hogy

azok alaptalanok.

Szerinte az elmúlt időszakban brutális eljárások folytak ellene és a többi érintett ellen, amelyek szabálytalanok és igazságtalanok voltak.

 

Valódi Hírek