Kövér László annyira fél, hogy már levélben fenyegeti Szabó Tímeát

Nem tetszik neki a Covid 2021 Vizsgálóbizottság.

Levelet kapott Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől Szabó Tímea a Covid 2021 Vizsgálóbizottsággal kapcsolatban — erről a Párbeszéd frakcióvezetője írt Facebook-oldalán kedden.

„Az imént levelet kaptam Kövér Lászlótól, amelyben házmester úr „emlékeztet” arra, hogy az ellenzék által felállított, a kormány járványkezelésének részleteit feltáró vizsgálóbizottság szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a nyilvánosságot, ezért fejezzük be gyorsan.”

— írja a képviselő.

Kövér azt írja a levélben, hogy a bizottság „jogalap nélküli”, és azt sem engedi a házelnök, hogy az ellenzék használja az „országgyűlési vizsgálóbizottság” elnevezést, mivel szerinte

„nem kelthetik a hivatalos parlamenti eljárási látszatát”.

Kövér kiemeli a levélben, hogy a vizsgálóbizottság részére rendelkezésre álló jogosítványokat sem gyakorolhatják.

Szabó Tímea bejegyzésében így reagál a levélre:

„1. A bizottság hivatalos neve Covid 2021 Vizsgálóbizottság. Ebben sem a parlament, sem az Országgyűlés szavak nem szerepelnek, úgyhogy semmi szükség az ő engedélyére.

2. Az ellenzéki pártok február 1-jén kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelynek keretében javasolták egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását.

A Fidesz-KDNP távol maradt az üléstől.

Az ellenzéki pártok tudomásul vették, hogy a kormánypártoknak nem érdeke, hogy egy független szakértőket meghallgató bizottság segítse a közvélemény alaposabb tájékozódását járványügyben, ezért bejelentették, hogy a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum a Fidesz-KDNP részvétele nélkül felállít egy független vizsgálóbizottságot.

3. A Covid 2021 Vizsgálóbizottság minden ülésen hangsúlyozza, hogy

továbbra is várják a kormánypártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a bizottság munkájához.

4. Egyébként pedig az Egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 6.§-a, a csoportalakításról értelmében „a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – más csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek képviselőcsoportnak.” Ezen passzus értelmében a képviselőnek amúgy is joga van egy csoportot létrehozni, amely ebben az esetben vizsgálatot folytat le.”

A frakcióvezető hozzáteszi, hogy Kövér Lászlónak is küld egy hivatalos levelet, és kiemeli, hogy szerinte Orbán Viktor „és bandája” fél.

„Fél, mert nem érdeke, hogy kiderüljön, a lopáson kívül gyakorlatilag alig foglalkozott bármivel is a járvány során.”

— fogalmaz Szabó.

Felhívja a figyelmet továbbá arra, hogy

„a nyilvánosságot Orbán Viktor és kormánya téveszti meg akkor, amikor novemberben még 20 ezer nézős focimeccseket engedélyeztek, azt a látszatot keltve, hogy az biztonságos, miközben meredeken ívelt felfelelé az elhunytak száma, Európa egyik legrosszabb halálozási mutatóit produkálva itthon.”

Szerinte megtéveszti a kormány az embereket akkor is, amikor összevissza hazudoznak a vakcinákról, illetve amikor azt hazudják, hogy három hónapon belül mindenkinek lesz munkája, vagy amikor a valóban rászorulók helyett Mészáros Lőrincet és a többi oligarchát és strómant segíti.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek