Így bizonyította be Szijjártó a román tévének, hogy az egész magyar sajtó a Fideszt bántja (+videó)

Igaz, ami igaz.

Tény, hogy a magyar sajtó többsége kormányellenes — mondta a román Digi 24 nevű hírtelevízió interjújában Szijjártó Péter szombaton azzal kapcsolatban, hogy a Médiahatóság február 15-én megvonta a Klubrádiótól az addigi frekvenciája használati engedélyét.

A riporter felvetette, hogy Magyarországon sok médiumot a kormány irányít, és megkérdezte a magyar külügyminisztertől, hogy ő miben látja az újságírók feladatát.

Szijjártó Péter azt válaszolta:

A Klubrádióval kapcsolatos hírek álhírek.

„Ezek nem igazságosak és nem igazak. Teljes mértékben vissza kell utasítanom minden olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, amely szerint nem biztosítjuk a sajtó szabadságát.”

— fogalmazott.

Ezután kiokosította a riportert, hogy ha tudna magyarul és megnézné a magyar sajtóorgánumok híreit, akkor látná, hogy ezek többsége kormányellenes álláspontot képvisel.

„Ez az igazság.”

— mondta. Szerinte a riporter nem tud egyetlen olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb stb. orgánum barátian állna hozzá a kormányhoz.

„Akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?”

— kérdezte a riporter.

Szijjártó úgy válaszolt, hogy igen, azt állítja. Szerinte ennek politikai okai vannak, éspedig azért, mert az elmúlt 11 évben a Fidesz olyan politikát folytatott, ami ellene ment a liberális mainstreamnek, de mégis sikeres, hiszen nem nyertek volna meg egymás után három választást kétharmaddal, ha az emberek ezt nem támogatnák.

Ide sorolandó szerinte a migráció kérdése vagy a családpolitika is.

A riporter felvetésére, hogy a közvélemény-kutatások nem támasztják alá ezt a népszerűséget, Szijjártó azt felelte:

„Én szívesebben nyerek a választásokon, mint a közvélemény-kutatásokon.”

Szerinte a liberális mainstream nem tudja megemészteni, hogy van egy patrióta kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata politikát folytat, és ezzel sikeres. Szerinte ezért terjesztenek hazugságokat a kormányról.

„Tény, hogy a magyar sajtó többsége kormányellenes.”

— fogalmazott. Hozzátette, hogy ők ezt elfogadják, mert ilyen a demokrácia.

„De a sajtószabadsággal kapcsolatban nem szabadna a sajtóorgánumok azon jogát megkérdőjelezni, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről.”

— jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy ő nem tudja elfogadni, hogy az olyan sajtót, ami pozitívan viszonyul a kormányhoz, mások rögtön azzal minősítik, hogy kormányzati tulajdonban vannak, „kormányzati rabszolgák és hasonlók”.

Szerinte elfogadhatatlan a gondolat, hogy minden sajtóorgánumnak liberális elveket kellene vallnia ahhoz, hogy szabadnak tartsák, mert ez nem fair.

A teljes performanszt itt tudod megnézni:

Valódi Hírek