Kövér azzal fenyegetőzik, hogy 2022-ben minden idők legaljasabb választási kampánya jön

„Ki kardot vész, kard által vész el.”

Lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem — mondta Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában pénteken, ahol a következő választási kampányról, a magyar-kínai kapcsolatokról és a járványkezelésről is beszélt.

Az Országgyűlés elnöke szerint az uniós átlagnál sikeresebben kezeljük a járványhelyzetet, és reméli, hogy ez így is marad. Az átoltottság szükségességét a nyitáshoz, illetve a gazdaság újraindításához szintén hangsúlyozta.

Kitért a kínai-magyar kapcsolatokra is: Kövér pénteken videókonferencián tárgyalt a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével, Li Csan-suval.

Szerinte mind a magyar kormány, mind a magyar Országgyűlés

elégedett a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatok fejlődésével.

A választási törvény módosításával kapcsolatban elmondta: a módosítási folyamat tisztességes volt, a jövő tavaszi választásig pedig marad is a törvény.

Azt azonban nem tudta megmondani, hogy az önkormányzati választásokig mi lesz, mivel 2024 még messze van. ezzel együtt szerinte a rendszert bevált, és nem igényel további módosításokat.

Hozzátette: a Fidesz-KDNP országos listája fejben már megvan, ahogy az is, hogy milyen logika mentén állítják azt össze.

Kiemelte, hogy a Fidesz legfontosabb szövetségese továbbra is a KDNP.

A Borkai- és a Szájer-botrányokkal kapcsolatban azt mondta, hogy minden jelöltnek el kell tudni döntenie, a magánéletében van-e olyan tényező, ami árthat a politikai karrierjének, illetve magának a politikai közösségének. Hangsúlyozta azt is, hogy

a párt nem fog nyomozni a saját képviselői után.

A jövő tavaszi választási kampány szerinte „aljasabb és piszkosabb” lesz, mint valaha. Kiemelte a közösségi média szerepét a kampányban, majd hozzátette:

„Ki kardot vész, kard által vész el. Lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem”

— ilyen harcra számít a kampányban. Szerinte fel kell készülni és védekezni az ellenzékkel szemben, de olyan határokat nem fog átlépni a Fidesz, amelyeket mások korábban nem léptek át.

Szerinte a magyar emberek is látják, hogy az életük az elmúlt tíz évben pozitív irányba változott, és bízik abban, hogy jó döntést hoznak, így az elért sikereket a jövőben tovább tudják folytatni. Hozzátette:

Ha az ellenzék nyer, akkor van oka aggódni a magyaroknak.

(InfoStart nyomán)

 

Valódi Hírek