Kiderült, hova tűnt az észak-koreai diktátor felesége, Ri Szoldzsu

Egy évig senki sem látta.

Egy év után először jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun felesége, Ri Szoldzsu. Az észak-koreai diktátor neje egy születésnapi emlékkoncerten vett részt, melyet a 11 éve meghalt Kim Dzsongil tiszteletére rendeztek.

Mivel Kim Dzsongun magánélete különösen tabu az országban, így csak találgatások voltak arról, vajon mi lehet a feleség távolmaradásának oka, aki korábban férje oldalán több hivatalos eseményen is megjelent.

A legtöbb hírforrás betegséget vagy terhességet sejtett,

az is felvetült, hogy Ri Szoldzsu koronavírusos lett (annak ellenére, hogy Észak-Koreában hivatalosan meg sem jelent a fertőzés.)

A találgatásoknak nem sokkal később egy megbízhatónak számító hírforrás vetett véget: egy a dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont csütörtöki híre szerint

a diktátor felesége várandóssága miatt maradt távol a sajtótól az elmúlt egy évben.

Az intézet részéről az MTI tudósítása szerint a sajtótájékoztatón leszögezték: a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

Kedden a dél-koreai hírszerzés munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, hogy Ri Szoldzsu Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, legtöbb idejét gyermekeivel tölti, és „semmi szokatlant nem észleltek”.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek