Balog Zoltán kijelentette: Megtisztul attól, amit elrontott rajta a miniszterség

Kinevezése alkalmából önkritikát gyakorolt.

Sok ügyben „szembe fogunk menni az árral”, és ehhez bátorság kell — mondta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának szerdán megválasztott lelkészi elnöke az MTI-nek.

Balog Zoltán szerint világméretű ideológiai küzdelem zajlik, és ebben a küzdelemben a globalista ideológia először csak kigúnyolja, majd semmibe veszi a keresztény hitet, aztán megszégyeníti a hit képviselőit, a végén pedig — ahogy a világban sok helyen — fizikai értelemben is üldözni kezdik őket.

„Nem szabad elveszíteni a bátorságunkat”,

nemet kell mondani a keresztényellenes ideológiákra

és arra is, amikor a korszellem nevében meg akarják hamisítani a kereszténységet.

Kitért arra: a bátorság mellett alázatra van szükség.

„Az ember nagy kísértése, hogy önmagát tételezze mindenben, amit csinál, de nekünk megadatott a lehetőség, hogy ne önmagunkat tegyük az első helyre. Az egyházban alapszabály, hogy mindig túl kell mutasson rajtunk, amit teszünk”.

Balog Zoltán, aki 2012-től hat éven keresztül volt az emberi erőforrások minisztere, azt is elmondta: a kétféle vezetői szolgálat között nem véletlenül telt el három év.

Úgy fogalmazott: „erre a szent a szolgálatra fel kellett készülni. Egyrészt meg kellett tisztulni mindattól, amit elrontott az emberen a közélet, a miniszterség, másrészt meg kellett találni” az újfajta szolgálat erőforrásait.

A kétféle munka közötti alapvető különbségnek nevezte, hogy az egyházban az ember a legfontosabb, a jogi, az anyagi, a gazdasági és egyéb szempontok másodlagosak.

„A lélektől közelítünk az anyaghoz, míg a politikában sajnos ez sokszor elkerülhetetlen módon fordítva van”

— mondta.

Ugyanakkor fontos közös pontnak nevezte, hogy mind a két helyen „ugyanaz a főnök”, az „életünk ura és teremtője”. Az ember a közélet világában is akkor tud igazán szabad lenni, ha ezt sohasem felejti el — tette hozzá Balog Zoltán.

Valódi Hírek