John Fonte: Az Orbán-kormány a legrosszabbra számítson Bidenéktől

Szerinte az új elnök és kormánya a választásokba is be akar majd avatkozni.

Interjút adott a kormánypárti Magyar Nemzetnek John Fonte, az amerikai Hudson Intézet konzervatív agytröszt programigazgatója, aki elmondta, habár Donald Trump távozott a Fehér házból és a Republikánus párt is sok szempontból átalakult, naponta kap üzeneteket olyan szenátoroktól és kormányzóktól, akik „úgy beszélnek már, mint Trump”.

Fonte szerint most kell néhány hónapot várni arra, hogy megmutatkozzon Joe Biden politikája, „de a 2022-es félidős kongresszusi választások jegyében a trumpizmus visszatérésre készül – Trumppal vagy nélküle”.

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány mire számíthat Joe Bidentől és kormányától a konzervatív programigazgató úgy fogalmazott:

„számítsanak a legrosszabbra a Biden-adminisztrációtól – olyasmire, mintha Obamáék lennének meghatványozva. Megpróbálják aláásni Orbánt olyan érvekkel, hogy totalitárius, tekintélyelvű”.

Hozzátette, Bidenék vélhetően Németország és az EU fősodra mögé fognak beállni, és azt a vonalat „erőltetik” Magyarországgal szemben, amit az Európai Bizottság is hangsúlyoz.

„Ha a sajtószabadságot, akkor azt, ha a jogállamiságot, akkor azt” – mondta Fonte, aki szerint Bidenék „valószínűleg be akarnak avatkozni a magyarországi választásokba is”, többek között azáltal, hogy pénzt adnak baloldali civil szervezeteknek és „összedolgoznak” a magyar ellenzékkel.

A programigazgató emellett beszélt arról is, hogy az Orbán-kormány politikája jól illeszkedik az amerikai konzervativizmushoz többek között a nemzeti szuverenitás, a migráció, a családpolitika, a genderideológiával való szembenállása miatt.

Ugyanakkor Fonte szerint Orbánéknak oda kell figyelniük arra, hogy milyen kapcsolatot ápolnak a „fő ellenség” Kínai Kommunista Párttal. Jelenleg ugyanis elmondása szerint Biden és a demokraták is „nyomás alatt vannak, hogy ne legyenek puhányak Kínával szemben”.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek