Undorító megnyilvánulásra ragadtatta magát Deutsch Tamás a Klubrádió ügyében

Tovább forog a NER-komédia.

Facebook-bejegyzésben fejtette ki a Klubrádió elnémításával kapcsolatos nézeteit Deutsch Tamás. A Fidesz megmondóembere sajátos módon érvelt a rádió engedélyének felfüggesztése mellett.

Donáth Anna korábban azért emelt szót, hogy az Európai Unió alkalmazza a jogállamisági mechanizmust a Klubrádió elleni, jogellenesnek vélt bírósági ítélet miatt. Ez komoly vizsgálatot jelentene, de nem változtatná meg a bírósági döntést, a hatóság csupán ellenőrizné annak jogszerűségét.

Deutsch szerint „hazája ellen” lépne fel a Momentum uniós képviselője. A fideszes politikusokra oly jellemző, hogy a nép nevében beszélnek olyan döntésekről, amelyekről a magyar kormány dönt. Ha megkérdőjelezik a kabinet döntéseit, azok természetesen a „magyar nép elleni aljas támadások”.

Az Európai Néppárt által botrányos kijelentései miatt eltiltott képviselő szerint a „feljelentgető házmesterek tevékenységét” folytatná Donáth. Deutsch szerint az ellenzéki politikus a törvénysértések mellett áll ki a javaslatával, ugyanis a rádió hatszor sértette meg a médiatörvényben foglalt szabályokat, amelyek ellen a rádió nem fellebbezett.

Lassan mondom, hogy Donáth Anna is megértse: attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők egyszer és mindenkorra elmúltak! És nem állnak a törvények felett egy baloldali propagandarádió működtetői sem

— írta a kormánypárti EP-képviselő.

Eszerint tehát igazságos és méltányos döntés született a Klubrádióval kapcsolatban. Ha a csatorna újra megkapta volna az engedélyt, az csupán azért lett volna, mert a „baloldal a törvények felett áll„, mint ahogy a rendszerváltás előtt. Tökéletes érvelés! Azzal már ne is foglalkozzunk, hogy a Momentum nem baloldali párt.

A rádió elnémítását bírálta Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság 2010-ig regnáló elnöke. Szerinte a médiapluralizmus sérül a rádiót elhallgattató döntés miatt.

Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy „{e}gy árva szót nem szentelt a mi indokainknak, és annak sem, hogy a Médiatanács már több más rádió esetében hasonló vagy súlyosabb szabálysértések ellenére hosszabbította meg a frekvenciát„. Mindezek alapján elmondható, hogy kettős mérce érvényesül manapság a médiapiacon.

(Deutsch Tamás/Donáth Anna/Facebook/Media1/hvg.hu/Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek