A Fidesz frakcióvezetőjének jólesne, ha Gyurcsány Ferenc „eltűnne” a közéletből

Nem zajlott le botrány nélkül a szezonnyitó ülés.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor hétfő délelőtt a parlamenti tavaszi ülésszakának nyitó ülésén, napirend előtt mondta el az „évértékelő beszédét”, így többek közt arról is beszélt, hogy a nemzeti konzultáció után elkezdenek fokozatosan enyhíteni a járványügyi korlátozásokon, illetve májusig 3,5 millió emberrel többet szeretnének beoltani, mint azok a hasonló méretű országok, amelyek csak a nyugati vakcinákra támaszkodik.

Orbán beszédére később az ellenzéki képviselők, köztük Gyurcsány Ferenc is reagált. Felszólalásában a DK elnöke elmondta, ideje lenne, ha a kormánypárt abbahagyná a „gyurcsányozást”, illetve ha úgy tekintenének Magyarországra, mint ahol felnőtt emberek laknak.

Kocsis Máté ezt követően szólalt fel az Országgyűlés előtt. A Fidesz frakcióvezetője először megköszönte Orbán tájékoztatását, majd visszautasította azokat az ellenzéki oldalról érkező vádakat, amelyek szerint a kormány nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében.

Szerinte ugyanis a kormány segített a bajba jutott vállalatoknak és a családoknak, elindította az orvosok béremelését, a hiteltörlesztési moratóriumot, illetve a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Az ellenzéki képviselők viszont Kocsis szerint „nincsenek túl jó állapotban” és felszólalásaik sem sikerültek túl jól.

A frakcióvezető ezt követően Gyurcsány Ferenchez fordulva azt mondta, hallotta, hogy a DK-s képviselő „keménykedett” Balla Mihállyal, miután a fideszes képviselő bekiabált Gyurcsány felszólalása alatt.

„Bárki kioktathatja Balla úrat erkölcsből, de ön nem. Ön az egyetlen, akinek erkölcsből ebben az épületben semmilyen mondanivalója nem lehet ebben a Házban. Nekünk nem az esik jól, hogy Gyurcsányozunk, hanem az esne jól, ha eltűnne a közéletből”

– jelentette ki Kocsis Máté, hozzátéve: legalább attól tartózkodjon Gyurcsány, hogy morális fölényről beszél.

A frakcióvezető emellett érdekesnek nevezte, hogy mindegyik baloldali felszólalásának egy volt a nyelvezete. „Nem sokszínű a koalíció, csupán kétszínű” – zárta felszólalását Kocsis.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek