Ilyen nincs: Megmagyarázták Káslerék, miért kell kabátban, sálban lenni a baleseti intézetben

Stadionországból jelentjük.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az Országos Traumatológiai Intézet Baleseti Sérültek Osztályán napok óta 10 fokban vagy ennél is hűvösebb körülmények között dolgoznak az ápolók.

A Népszavának nyilatkozó egyik orvos arról beszélt, hogy habár vannak olyan kórtermek, ahol elviselhető a hőmérséklet, több kórtermet sem tudnak használni a hideg miatt, ezért a pácienseket is át kellett költöztetni.

A vezetőség

olajradiátorokkal

próbálja megoldani a helyzetet, de azokat nem bírja el az elektromos hálózat.

Több helyen napok óta pulóverben, sálban, valamint kiskabátban dolgoznak a szakemberek.

Az ATV Híradója megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) a kórházban uralkodó állapotokról.

Most megérkezett a válasz, ebben Káslerék azt állítják: csak a mostanihoz hasonló „szélsőséges” időjárásban jelentkezik a probléma, illetve ideiglenes megoldással be tudták fűteni a helyiségeket.

„A 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épületét akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést.

Az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő.”

– magyarázkodott a tárca.

Ezen felül azt ígérték, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról.

(atv.hu)

Valódi Hírek