Megalakult a KDNP nőtagozata, hogy hallassák a hangjukat a fontos kérdésekben

Történelmi pillanat.

Hosszas előkészítés után, a mai napon, 2021. február 12-én, megalapítása után 77 évvel, az újjászervezés után 32 évvel hivatalosan is megalakult a KDNP Nőtagozata.

A kormánypárt közleményében azt írta, a járványhelyzetre való tekintettel online megrendezett eseményre az ország különböző pontjairól kapcsolódtak be hölgyek, akik elkötelezetten hisznek a kereszténydemokrata értékekben, tenni szeretnének hazájukért és hallatni hangjukat számukra fontos kérdésekben.

Kiderült, a nőtagozat célja, hogy a kereszténydemokrata női hang hangsúlyosabban jelenjen meg a közéletben, olyan hölgyek által, akik hisznek az összefogás, a közösség erejében.

„A 21. század globalizálódó kihívásaival szemben kiemelten fontos a keresztény-konzervatív értékrend képviselete olyan nők által, akik felvállalják elkötelezettségüket és felkarolják a társadalom által fontosnak tartott kérdéseket, amelyek összhangban vannak a KDNP célkitűzéseivel.

A KDNP Nőtagozata a női hang hangsúlyosabb megjelenésével gazdagítani fogja a magyar közéletet” – teszik hozzá.

A nőtagozat elnökévé Juhász Hajnalkát, a KDNP alelnökét választották meg, a további tagokra azonban nem derült fény.

A nőtagozat megalakulását Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Simicskó István frakcióvezető úr is teljes támogatásáról biztosította.

 

Valódi Hírek