Dávid Ferenc: Valami nem stimmel Rogán Barbara földvásárlási botrányával

És tényleg.

Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakértője is felháborodott azon, hogy Rogán Antal ma gyakorlatilag letagadta felesége földügyleteit.

Lapunkhoz eljuttatott írását változtatás nélkül közöljük:

„Budapest Bank Zrt. (2021. február 12.) — A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés.

Magyar Nemzet (2021. február 12.) — Lapunk információi szerint a sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe, a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket. A miniszter feleségének szülei ügyvédet bíztak meg az álhírek cáfolatával. Az ügyvéd lapunk kérdésére elmondta, hogy ma a sajtótörvény alapján helyreigazítást kezdeményeznek az érintett baloldali lapoknál és portáloknál.”

Természetesen nem tartom kizártnak, hogy az „érintett baloldali lapok és portálok” tévedtek, és fals információkon alapultak közléseik. De egyet akkor sem értek: ha nyilvánvalóan hamis volt az állításuk, akkor 2021. február 3. és 2021. február 11. között miért nem állt ki a nyilvánosság elé az ifjú férj, Rogán Antal?

Miért nem cáfolta azonnal a „kósza híreket”, miért nem tiltakozott az újságok állításaival szemben?

Miért várt egy hetet, miért hagyta, hogy felesége és családja nevét „meghurcolja” a baloldali sajtó? Miért hallgatott Rogán Antal, mikor az elmúlt években több alkalommal hírbe hozták különféle vagyonszerzési/vagyongyarapodási ügyekkel?

Neki aztán – ismerve az előzményeket – azonnal reagálnia kellett volna már az első felvetésre is, védve ezzel – nem közszereplő – ifjú párját! Nem tette, hanem csendben meghúzódott mind a mai napig.

Sejtelmes a lap állítása is, miszerint a „sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe”. Tehát létezett/létezhetett földeladási szerződés, csak az valamilyen általam ismeretlen okból eredően nem teljesülhetett?

Milyen körülmény merült fel, ami ahhoz vezetett, hogy a földeladási ügylet végül nem is jött, nem jöhetett létre? Csak nem az, hogy valakik a „magasból” leszóltak:

a hitelszerződés a sajtóból megismert paraméterek szerint nem megköttethető!

Nem vagyok jogvégzett, és a Magyar Nemzet heves ellentámadása következtében teljesen elbizonytalanodtam. Lehet, hogy Antalunk meg sem nősült, és a vagyonbevallásába is csak tévedésből tüntette fel házastársaként Obrusánszki Barbarát?

Egyébként sok boldogságot, és további vagyongyarapodást kívánok.

Dr. Dávid Ferenc

Valódi Hírek