Totális a káosz az utakon az ítéletidő miatt

Balesetek, torlódások lassítják a közlekedést.

Bár még csak péntek reggeltől lép életbe a vörös kód Magyarországon, csütörtökre megérkezett az ítéletidő az ország szinte minden pontjára, jelenleg a másodfokú narancssárga riasztás van érvényben.

Nógrád megye négy településén például vezetékszakadás miatt 2500 helyen szünetel, vagy akadozik az áramszolgáltatás, ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is voltak szolgáltatáskimaradások.

Áramkimaradások és internetszakadozások mellett az utakat érinti leginkább a szél- és hóvihar.

Több helyen balesetek, az utakra dőlt akadályok lassítják a forgalmat, a feltorlódott kocsisorok miatt pedig dugók alakultak ki az autópályákon és még a kisebb utakon is.

Az Útinform délelőtt fél 11-es információi szerint az alábbi helyeken lehet nagyobb fennakadásra számítani:

Az M0-ás autóút déli részén, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 29-es km-nél egy kamion keresztbe fordult. Az ellenkező, M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 7-es km-nél felborult egy teherautó. A torlódás jelentős, akár több órát is kell várakozniuk az arra járóknak.

Baleset miatt csak egy sáv járható az M1-es autópályáról az M0-s autóútra történő felhajtónál.

Az M3-as autópályán, Budapest felé, Polgár környékén, a 171-es km-nél két kamion és egy rendőrautó ütközött össze. A külső sávot lezárták.

Az M7-es autópályán, a főváros felé, a Martonvásár csomópontnál egy kamion keresztbe fordult. A 28-as km-nél a belső sávon araszolnak a járművek. A főváros felé tartók 2-3 km hosszan torlódnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sajókazát Aggtelekkel összekötő úton, Sajókaza térségében a Sajó áradása miatt teljes útlezárást vezettek be.

Egerben is súlyos a helyzet. A városban

gyakorlatilag megszűnt a tömegközlekedés,

a ki- és bevezető útszakaszokon komoly torlódások várhatók.

Budapest és környékén is befagyott a közlekedés. A II. és X. kerületben autók csúsztak egymásba, Törökbálintnál pedig négyes karambol történt.

A Budapest-Hatvan-Miskolc, illetve az egri vonalakon, valamint a a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony szakaszon 20-30 percet késnek a vonatok a havazás és műszaki gondok miatt.

Az OKF arra figyelmeztet mindenkit, hogy aki teheti, ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen,

megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival történjen ez.

„Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére”.

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

(Útinform/egrihirek.hu/budapestéskörnyéke.hu nyomán)

 

Valódi Hírek